>

Sidor

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Cannelonit Jauhelihatäytteellä


Voihan pasta! Ensimmäinen (ja tähän asti viimeisin) kohtaaminen cannelonien kanssa ei ollut kovinkaan maistuva. Muistaakseni mamma teki niitä...hmmm, 10 vuotta sitten? Silloinkin olin jo sekä pastan, että lasagnen ystävä, joten ihmettelenkin miksen silloin pitänyt näistä ollenkaan. Ehkä syypää oli liian tomaattinen kastike. Mainittakoot, ettei tomaattiset asiat sovi suuhuni kovinkaan hyvin...liekkö jotakin tekemistä "edesmenneen" tomaattiallergiani kanssa. Noh, jokatapauksessa nämä olivat todella hyviä, vaikkei kauniista pastaputkista ole tässä kuvassa tietoakaan! :--D


Cannelonit Jauhelihatäytteellä:

(3-6:lle syömärille)

- 14-16 kipaletta kuivia canneloni-pastaputkia
- 400g jauhelihaa
- 1 sipuli pieneksi silputtuna
- 1-2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- pippuria
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tölkki tomaattimurskaa, josta ½dl kastikkeeseen ja loput putkiloiden päälle
- 1 tölkki valkoisia papuja (tomaattikastikkeessa)
- kuivattuja yrttejä maun mukaan, kuten oreganoa, basilikaa tai jotakin yrttisekoitusta
- n. 100g juustoraastetta

Päälle:

- Loput tomaattimurskasta
- 2 dl ruokakermaa
- 100g juustoraastetta


- Aloita täytteen valmistaminen kuullottamalla sipuli- ja valkosipulisilppua
öljyssä pannulla.
- Lisää jauheliha pannuun, kun sipuli on läpikuultavaa.
- Ripottele sekaan mausteet ja murennettu liemikuutio.
- Mittaa joukkoon tomaattimurska ja valkoiset pavut.
- Anna lämmetä hetki ja lisää lopuksi juustoraaste ja yrtit.
- Täytä cannelonit pientä lusikkaa apunakäyttäen ja lado valmiit putket öljyttyyn uunivuokaan.
- Lurauta putkiloiden päälle loppu tomaattimurska, ruokakerma sekä juustoraastetta.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia hieman uunista riippuen, kuitenkin niin, että juusto on päältä kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti