>

Sidor

tiistai 16. syyskuuta 2014

Aura-Punajuuririsotto


Voihan syksy ja kaikki mahtavat sesongissa olevat ainekset! Syksyisin nämä punastuneet kaverit ovat erityisen makeita ja meheviä. En voi sanoa, että vihaisin etikkaisia punajuuria purkissa, mutta eivät ne varsinaisesti mitään suurta herkkuakaan ole. Tästä hieman pahoillani, ajattelin tutustuttaa itseni uudestaan punajuureen...siis tähän OIKEAAN punajuureen. Maku näissä mussukoissa on ehkä hieman jotakin lantun, nauriin ja omenan väliltä. Juurikkaan makeutta halusin kuitenkin hieman leikata, ja Aura-juuston ystävänä murustelin sitä tähän risottoon. Nam nam.


Aura-Punajuuririsotto:

(kahdelle)

- 1 rkl voita
- loraus öljyä
- 1,5 dl risottoriisiä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- 1 valkosipulin kynsi
- 2-3 keskikokoista tai pientä punajuurta
- 0,5 dl parmesaania raasteena
- 50-70g Aura-juustoa makusi mukaan
- 2 dl kermaa (ruoka- tai kuohukermaa)
- pippuria
- suolaa tarvittaessa
- loraus valkoviiniä tai omenamehua (0,5dl)

- Lohkaise kattilaan voinokare ja lorauta perään tilkka öljyä.
- Murenna sekaan kasvisliemikuutio ja lisää riisi. Kuullota hetki.
- Kuori ja raasta punajuuret melko karkeaksi raasteeksi.
- Raasta kattilaan valkosipuli ja lisää myös punajuuriraaste.
- Anna pehmetä hetki.
- Lisää vesi, kerma sekä juustot.
- Odottele, että risotto paksuuntuu ja lisää sitten valkoviini tai omenamehu.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
- Risoton tulisi olla mehevää, ei liian jämäkkää sekä riiseissä hieman purutuntumaa.
- Tarjoa esimerkiksi parmesaaniraasteen, tuoreen timjamin tai Aura-murujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti