>

Sidor

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Tattihirssotto


Joku siellä varmaan ihmettelee, että mikä hiton "hirssotto". Noh, minäpä kerron - hirssotto, eli vähän niinkuin risotto, mutta riisi on korvattu hirssillä. Jaa, miksikä sitten pitäisi syödä hirssiä? Ensinnäkin hirssi on luontaisesti gluteeniton ja sulaa helposti. Se sisältää myös paljon rautaa, magnesiumia sekä kaliumia. Siinä nyt muutama painava syy lisätä hirssi ruokavalioosi! :---)


Tattihirssotto:

(kahdelle)
- 1dl hirssiä 
- ½ sipuli
- valkosipulin kynsi
- ½-1dl kuivattuja tatteja (voit mieluusti käyttää myös tuoreita sieniä)
- n. 7-8dl vettä
- 1 kasvis-,liha- tai kanaliemikuutio tai luraus fondia
- pippuria
- suolaa
- 1 tl kurkumaa
- parmesaania reilusti



- Lurauta kattilaan hieman öljyä ja kuullota silputut sipulit.
- Kaada perään hirssi ja anna lämmetä hetki.
- Mittaa kattilaan vesi, sekä sienet. (voit myös halutessasi liottaa kuivattuja sieniä hetken)
- Lisää vielä joukkoon haluamasi liemikuutio.
- Anna porista jonkin aikaa.
- Lisää kurkuma kun suurin osa nesteestä on imeytynyt.
- Voi olla, että joudut lisäämään vettä valmistuksen aikana, joten tarkkaile välillä keitostasi.
- Kun hirssi on sopivasti pehmentynyt (n.20 min jälkeen) ja miltei kaikki neste on haihtunut, voit lisätä parmesaanin, pippurin, sekä tarvittaessa suolan.
- Tarjoa heti, ettei hirssotto pääse kuivahtamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti