>

Sidor

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Nyhtökanaburgeri + BBQ-kastike


Pulled pork, nyhtölammas, riivitty hirvi...millä nimellä näitä "hitulihoja" nyt sitten haluaakaan kutsua, on kaikissa kuitenkin yhteinen tekijä: Ne ovat loistavan makuisia (ainakin yleensä :---D) ja helppoja valmistaa isommallekin porukalle. Kanasta en ollut vielä koittanut tehdä tällaista nyhtöversiota, joten tässäpä tätä olisi sitten eiliseltä jääneiden hampparisämpylöiden väliin ahdettuna.



Nyhtökanaburgerit + BBQ-kastike:

(riittää neljälle)

- 1 paketti koipireisiä (3 koipea)
- suolaa
- pippuria
- luraus Cokista tai Dr.Pepperiä
- sämpylät, esimerkiksi tällä ohjeella

BBQ-kastike:
- 3 dl ketsuppia
- 1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
- 3 rkl fariinisokeria, tai jotain muuta tummaa sokeria
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl savupaprikajauhetta
- 1 tl chilihiutaleita
- suolaa maun mukaan


- Aloita kastikkeen valmistamisesta.
- Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja sekoita.
- Anna soossin kiehahtaa varovasti noin viitisen minuuttia ja siirrä kattila pois levyltä.
- Aseta koipireidet (nahkoineen tai ilman) uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Lurauta vuokaan myös hieman valitsemaasi juomaa ja valele koipia valmistamallasi kastikkeella. (Voit ottaa hieman kastiketta syrjään myöhempää varten)
- Peitä vuoka foliolla.
- Anna koipireisien lämmitellä 150-asteisessa uunissa, kunnes liha irtoaa helposti luista, eli noin pari tuntia.
- Kun koivet ovat sinusta tarpeeksi kypsät, nosta ne pois vuuasta jäähtymään hetkeksi.
- Nyhdä nyt liha suikaleiksi esimerkiksi kahta haarukkaa apuna käyttäen.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Valuta joukkoon nyt halutessasi loppu BBQ-kastike ja pyörittele lihasilpun kanssa sekaisin.
- Ahda kanaa reippaasti hampparisämpylän väliin ja lisää muut haluamasi lisukkeet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti