>

Sidor

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Appelsiini-Inkiväärijuoma


Simahan on tottakai perinteinen vappujuoma, mutta pittäähän sitä jotain muutakin kokeilla. Inkivääri ei nyt varsinaisesti ole lempimakujani, mutta toimii todella hyvin tällaisessa raikkaassa juomassa! :---)



Appelsiini-Inkiväärijuoma:


- 80-90g tuoretta inkivääriä
- ½ appelsiinin kuori
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
- n. 1dl fariinisokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 appelsiinin mehu
- 1 limen mehu
- 1-1,5 litraa hiilihapollista vettä/vissyä


- Kuori inkivääri ja pilko se kolikoiksi.
- Mittaa kattilaan vesi, sokerit, inkivääri, hunaja ja ronskisti kuorimaveitsellä kuoritut appelsiinin kuoret.
- Anna seoksen porista hiljalleen noin 25 minuuttia.
- Nouki inkiväärit ja appelsiinin kuoret pois siirapista.
- Anna siirapin jäähtyä hetki.
- Kaada vissy halutessasi lasipulloon ja purista perään limen ja appelsiinin mehut.
- Lurauta nyt sekaan tekemäsi siirappi.
- Korkki kiinni ja kääntele pulloa varovasti, jotta siirappi sekoittuu.
- Tuikkaa pullo kylmään hetkeksi ja hörppää parempiin suihin! :---)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti