>

Sidor

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Raakasuklaa


Hykertelen vieläkin, kun nämä onnistuivat niin hyvin. :----D
Mikäs sen mukavampaa, kuin tehdä suklaata sunnuntain ratoksi? No ei varmaan mikään. Parastahan tässä touhussa on se, että voit maustaa suklaasi itse niin saat varmasti mieleisesi lopputuloksen. Itse en pidä hirmuisen tummasta suklaasta, joten yritin hieman taittaa tässä sitä pientä kitkeryyttä, joka tummassa suklaassa monesti on.
Kuten jo varmaan arvaat, on raakasuklaa "tavallista" suklaata parempi vaihtoehto, sillä sitä ei kuumenneta missään vaiheessa ja näin ollen suklaassa säilyvät muun muassa vitamiinit ja entsyymit.
Ainekset tähän herkkuun löydät esimerkiksi Punnitse & Säästä- liikkeistä.
Noh, se siitä luennosta - nyt valmistamaan!


Raakasuklaa: 

(noin 36 kipaletta)


- 1½ dl raastettua kaakaovoita
- 1½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 2 tl vaniljauutetta
¼ dl agavesiirappia
- 1½ dl raakakaakaojauhetta
- hitunen ruususuolaa
- ½ dl banaanijauhetta
- intiaanisokeria maun mukaan
(- 1 rkl lucumajauhetta)
(- 1 rkl macajauhetta)
- haluamiasi sattumia, kuten siitepölyrakeita, gojimarjoja, kuivattuja hedelmiä, mulpereita, erilaisia pähkinöitä tai siemeniä. 


- Sulata kookosöljy ja kaakaovoi kulhossa vesihauteessa, kunnes ovat nestemäisiä.
- Lisää loput ainekset (sattumia lukuunottamatta) ja sekoita kunnes seos on tasaista ja juoksevaa.
- Voit lisätä myös sattumat massan joukkoon, jos et halua tehdä montaa erilaista suklaakonvehtia.
- Ripottele sattumia silikonisten muottien pohjalle, tai jääpalamuotteihin...tai mihin nyt haluatkaan suklaasi laittaa jähmettymään. :---D 
Itse käytin ankka-jääpalamuottia.
- Kaada suklaamassa muotteihin ja laita jäähtymään joko pakastimeen noin puoleksi tunniksi, tai jääkaappiin hieman yli tunniksi.
- Kun suklaa on kovettunut, irroita konvehdit muoteista ja tarjoa.
- Jos et syö niitä heti, säilytä niitä jääkaapissa.


Maistuvaa sunnuntaita! :----)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti