>

Sidor

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Ketsuppi


Eilen illalla tekemisen puutteen ja muutaman pehmenneen tomaatin seurauksena syntyikin tällaista sörsseliä. Ketsuppi ei oikeastaan kuulu omiin suosikkeihini, mutta tässäpä olikin oiva tilaisuus koittaa tehdä juuri oikeanlainen soossi minun mieleeni.



Kotitekoinen ketsuppi:

(noin 0,5 litraa)

- 500-600g tomaatteja (itse käytin kirsikkatomaatteja)
- 1 dl tomaattipyreetä
- 1 dl omenaviinietikkaa
- ripaus kanelia
- ripaus jauhettua neilikkaa
- 0,5 dl inkkarisokeria
- 1 tl suolaa
- pippuria
- chilihiutaleita
- savupaprikajauhetta
- 1 rkl perunajauhoja sekoitettuna vesitilkkaan.


- Pilko tomaatit ja poista siemenet.
- Kaada viinietikka, mausteet ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
- Lisää sekaan pilkotut tomaatit ja tomaattipyre ja suola.
- Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia.
- Sekoita seosta aina välillä, jottei se pala pohjaan.
- Maista ketsuppia ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
- Aja ketsuppi sileäksi joko blenderissä tai sauvasekoittimella.
- Kaada ketsuppi takaisin kattilaan ja lisää veteen sekoitettu perunajauho.
- Sekoita hyvin.
- Ota kattila pois levyltä heti ensimmäisten kuplien ilmaantuessa.
- Anna ketsupin jäähtyä ja kaada sen jälkeen pulloihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti