>

Sidor

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Marjaisa Mysli


Välillä valmiit myslit kyllästyttävät ja osittain tästä syystä halusin kokeilla tehdä mysliä itse. Vaikeaa se ei ole, ja mieleiset ainekset voit aivan itse valita.
Itse pidän rapeasta myslistä, joten paahdoin kaurahiutaleita kookosöljysiirapissa hetken. Kuten jo voittekin varmaan arvata, suurimman osan aineksista löydät Punnitse&Säästä-myymälöistä.



Marjaisa Mysli:


- n. 3 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl kurpitsansiemeniä
- 0,3 dl auringonkukansiemeniä
- vajaa kourallinen manteleita

- kourallinen mulperimarjoja (silkkiäismarja)
- n. 1 dl pakastekuivattuja marjoja (mansikoita, vadelmia, herukoita..)
- 4-5 aprikoosia
- 0,5 dl goji-marjoja
- 0,5 dl kuivattuja karpaloita


Siirappi:

- 0,2 dl agavesiirappia
- 0,5 dl vaahterasiirappia
- 0,2 dl inkkarisokeria
- 0,2 dl kookosöljyä (vesihauteessa sulatettua)
- pieni luraus öljyä
- ripaus suolaa



-Sekoita siirapin ainekset keskenään kulhossa ja mittaa samaan kulhoon kaurahiutaleet, kurpitsan- ja auringonkukansiemenet sekä mantelit.
- Sekoita niin, että siirappi kuorruttaa kaurahiutaleseoksen.
- Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja tuikkaa 150-asteiseen uuniin noin 20-30 minuutiksi.
- Jäähdytä uunistatullut mysli ja murentele se erikokoisiksi muruiksi.
- Lisää sen jälkeen marjat, sekä pilkotut aprikoosit.
- Sekoita.
- Tarjoa esimerkiksi luonnonjugurtin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Voi, tää on loistava idea, sekä todella monipuolisesti käytetty kaikkia! Ja tämä on siitäkin ihana, et voi soveltaa tän mun keliakian mukaan, kaupan glut. myslit kun on ihan hirveitä :'D
    Kiitos tästä ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Hei mahtavaa jos sait inspiksen tästä! Juu, näin olen kans ymmärtänyt ettei ne kaupan gluteenittomat myslit oikein mittään suurta herkkua ole. :---D Ja hirmuisen mukavaa että tykkäsit ohjeesta c: Kiitos!

    VastaaPoista