>

Sidor

maanantai 11. marraskuuta 2013

Kanakorma ja Naan-leipä


Talvi on tuloillaan ja, kun villasukat eivät lämmitä tarpeeksi, on lähdettävä makumatkalle johonkin lämpimään - tänään kohteeksi valikoitui Intia ja aina-yhtä-hyvä kanakorma.
Mitäpä olisi tämäkään ateria ilman naan-leipää....niimpä, ei mitään!
Tässäpä teille ohjetta kumpaiseenkin. :---)



Kanakorma:


- 300-400g kanasuikaleita
- 3 dl maustamatonta jugurttia
- 2 dl kookosmaitoa
- ½ chili pieneksi pilkottuna
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl garam masala- mausteseosta
- 1 tl currya
- ½ tl kurkumaa
- 1-2 rkl inkkarisokeria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 2 rkl mantelirouhetta tai lastuja


- Lurauta pannulle tilkka öljyä ja mittaa pannulle garam masala, curry, kurkuma, sipulijauhe ja paprikajauhe. Sekoita.
- Laita nyt kana kypsymään pannulle. Paista hetki. (Ei aivan kypsäksi)
- Raasta joukkoon inkivääri, lisää chili-silppu ja mantelit.
- Lisää pannulle jogurtti ja kookosmaito, sekoita.
- Hämmennä joukkoon inkkarisokeri.
- Anna kastikkeen porista noin 20 minuuttia ja tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa sokeria tai muita mausteita, jos haluat kormasta tujumpaa.
- Keitä seuraksi vaikkapa riisiä ja koristele annos chili- tai korianterisilpulla.


Naan-leipä:

- 2 dl lämmintä vettä (kuivahiivalle sopivaa)
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 rkl inkkarisokeria
- 2 tl suolaa
- ½ tl kurkumaa
- ½ dl öljyä
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- 1  keveästi vatkattu kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 7 dl vehnäjauhoja


- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
- Anna taikinan kohota liinan alla noin 50 minuuttia.
- Jaa kohonnut taikina noin 6-8 osaan, riippuen kuinka isoja leipiä haluat.
- Pyörittele osista jauhotetulla alustalla palloja ja kaulitse tai painele ne käsin pisaran muotoisiksi.
- Kohota leipiä liinan alla noin 30 minuuttia.
- Voitele halutessasi leivät ennen paistamista voisulalla.
- Paista leipiä 250 asteessa noin 8 minuuttia, hieman uunista riippuen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti