>

Sidor

torstai 10. lokakuuta 2013

Bagelit


Oudosti rupesi tekemään mieli leipoa...kumma juttu. :--D
Iltapala-aika oli jo käsillä, joten jotakin melko täyttävää, muttei kuitenkaan perus sämpylöitä tai leipää jaksanut alkaa vääntämään. Bageleitahan siitä sitten syntyi jääkaapissa odottelevan vihannespaljouden ja mozzarellan kaveriksi.



Bagelit:

(noin 8 kappaletta)


- 9 dl vehnäjauhoja
- 3,5 dl lämmintä vettä
(noin 42-asteista, jos käytät kuivahiivaa)
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 1,5 rkl sokeria
- pippuria myllystä


- Mittaa jauhot ja suola melko suureen kulhoon - sekoita.
- Lurauta juomalasiin desi lämmintä vettä, sokeri ja kuivahiiva.
Älä sekoita niitä keskenään vaan jätä seos rauhaan noin viideksi minuutiksi.
- Nyt saat sekoittaa lasissa olevat ainekset keskenään.
- Kaada hiivaliru jauhojen sekaan ja lisää vielä loppu vesimäärä.
- Sekoita taikinaksi.
- Vaivaa taikinaa noin kymmenisen minuuttia ja jätä taikina
 kohoamaan liinan alle noin tunniksi.
- Taikinan kohottua kaksinkertaiseksi, mätkäise siihen
muutama kuoppa nyrkillä.
- Anna taikinan lepäillä vielä kymmenisen minuuttia liinan alla.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan esimerkiksi muoviselle
leivonta-alustalle tai jauhotetulle pöydälle.
- Pyörittele taikinamöykyt palloiksi ja tökkää sormilla reikä pallon keskelle.
Venytä reikiä hieman.
- Kostuta keittiöpyyhe kevyesti vedellä ja asettele pyyhe rinkuloiden päälle.
Kohota bageleita noin 10 minuuttia.

- Seuraavaksi bagelit KEITETÄÄN.
- Kiehauta kattilassa reilusti vettä, kun vesi kiehuu väännä
 tehoa pienemmälle, niin että suurin porina loppuu.
(ehkä 3-4 asetus riippuen liedestä)
- Keitä bageleita noin 40-50 sekuntia per puoli.
- Nostele keittyneet bagelit öljytylle leivinpaperille.
(Tietysti uunipellin päälle :---D)
- Voit halutessasi ripsauttaa päälle vielä hieman suolaa ja siemeniä.

- Paista bageleita 225 asteessa noin 18-20 minuuttia.
- Sitten vain täyttämään ja syöpöttelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti