>

Sidor

tiistai 17. syyskuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat ja sinihomejuusto-hunajakastike


Hopsansaa, täälläpä ollaan koiran kanssa vierailemassa jälleen Jyväskylässä mamman luona.
Sunnuntain murkinaksi meillä olikin sitten näitä nerokkaita täytettyjä kesäkurpitsoita, jotka ovat ruokaisia jo yksistäänkin, mutta salaatin ja tuon kastikkeen kanssa napa meinasi jo kääntyä nurinpäin.
Mahtava vaihtoehto iänikuisille täytetyille paprikoille!



Täytetyt kesäkurpitsat:

- 2 kesäkurpitsaa koverrettuina niin, että vaaleaa osaa jää kuitenkin sentin verran.
(Riippuen toki kurpitsoiden koosta, voi täyte riittää useampaan kurpitsaan.)



Täyte:

- maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi valkosipuli&yrtit.
- 400 g jauhelihaa (tai pari desiä soijarouhetta)
- 1½ dl kuivattuja sieniä, esimerkiksi herkkutatteja
- 1 sipuli silputtuna
- kesäkurpitsan koverrettu sisus pieniksi kuutioituina
- suolaa
- pippuria

-päälle juustoraastetta




- Lohko kesäkurpista neljäksi "veneeksi" ja koverra sisukset.
- Paista pelkkiä kesäkurpitsoita 10 minuuttia 225 asteessa.
- Valmista silläaikaa täyte.
- Ruskista jauheliha pannulla sipulisilpun kanssa, lisää joukkoon kuivatut sienet ja pieni liraus vettä.
- Lisää seuraavaksi kurpisan sisukset pieniksi kuutioituina - anna pehmetä pannulla.
- Lisää lopuksi tuorejuusto sekä suola ja pippuri.
- Lappaa täytettä kurpitsaveneisiin ja kuorruta juustoraasteella.
- Paista vielä n. 20 minuuttia 225 asteessa.



Sinihomejuusto-hunajakastike:

- 2dl kermaviiliä
- vajaa desi sinihomejuustoa murustettuna
- 2 rkl hunajaa
- suolaa
- pippuria


-Simppeliä: Sekoita ainekset kulhossa keskenään! :---D
- Hunajaa voit lurauttaa kastikkeeseen enemmänkin, jos haluat siitä makeampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti