>

Sidor

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Mamman persikkapiirakka


Tultiimpa visiteeraamaan Jyväskylään mammaa näin pääsiäisen kunniaksi, ja melkein jälkkäriperinteeksi pääsiäisenä meillä on muotoutunut tämä rahkapiirakka.
Tässäpä ohjetta mamman keittiönkaapista, olkaapas hyvä!
:----)

Persikkapiirakka:


(Tästä riittää kahteen keskikokoiseen korkealaitaiseen foliovuokaan)

Pohja:


-125g voita tai margariinia
-1 dl sokeria
-3 dl vehnäjauhoja
-1 tl leivinjauhetta

Täyte:


- 1 iso purkki persikoita
- 250g maitorahkaa
- 200g kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- ½ sitruunan mehu + kuori
- 1 dl kermaa (esim. vispikermaa)
- 2 rkl perunajauhoja


- Sulata margariini pehmeäksi kulhossa, lisää sokeri, jauhot ja leivinjauhe.
 -> Sekoita tasaiseksi.
- Voitele foliovuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita toisessa kulhossa täyteainekset:
- Kaada rahka ja kermaviili kulhoon, lisää munat ja sekoita hyvin sekaisin.
- Lisää sokerit, sitruunan mehu ja kuori + kerma ja pottujauhot.
 -> Sekoita, koita saada paakut pois.
- Asettele persikkalohkot pohjan päälle ja kaada täyte persikoiden päälle.
- Ripottele päälle halutessasi hieman kanelia tai vaikka kaakaojauhetta.
- Paista 180 asteessa noin tunnin verran. (Riippuen uunista.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti