>

Sidor

perjantai 4. helmikuuta 2022

Vadelma-Valkosuklaablodiet (Gluteeniton)

 


Perjantain taikinaterapian tuotoksena syntyi vadelma-valkosuklaablondieita. Jos joku ei tiedä, että mikäs hitto se blondie oikein on, niin tämä leivonnainen on brownien vaaleahipiäinen serkku.
Kuten browniekin, ovat blondiet varma makeannälän tappaja.
Tarkoituksena on saavuttaa hieman tahmea sisus - ei kuitenkaan raaka.
Tämän täydellisen koostumuksen saavuttaminen riippuu niin käyttämästäsi jauhoseoksesta, vuuan koosta, kuin omasta uunistasikin.
Ei kuitenkaan hätää, jos blondie karkaa hieman kypsemmäksi, kuin olisi tarkoitus - on se silti herkullista ja herkuttelun arvoista.



Vadelma-Valkosuklaablondiet (Gluteeniton)

(n.12 palaa)


-200g valkosuklaata
-150g voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,75dl sokeria
- 0,5 tl kardemummaa
- 1/2 sitruunan kuoriraaste
-2-2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
(määrä riippuu käyttämästäsi seoksesta, esim Sunnuntai 2dl, Pirkka 2,5dl)
-3 kananmunaa
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 200g vadelmia


-Laita uuni lämpiämään 170-asteeseen.
- Vuoraa noin 20x20 cm vuoka leivinpaperilla.
-Rouhi valkosuklaa, ota syrjään noin 50g taikinan päälle ripoteltavaksi.
- Sulata voi mikrossa.
- Kaada valkosuklaa (n.150g) voin joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Mittaa joukkoon sokerit, sitruunan kuoriraaste sekä kardemumma.
- Lisää taikinan joukkoon vuorotellen kananmunat sekä jauhoja.
- Kääntele joukkoon lopuksi leivinjauhe.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita kevyesti.
-Ripottele taikinan pinnalle valkosuklaarouhetta sekä vadelmat.
-Paista blondieta n. 20-30 minuuttia uunin keskitasolla.
- Valmiin blondien tulisi olla päältä hieman kullanruskea, sisältä kuitenkin vielä aavistuksen tahmea.
- Anna blondien jäähtyä ennen leikkaamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti