Heipä hei, blogi herää horroksestaan - ainakin joksikin aikaa. Heh!
Elämä on siitä hauska homma, että välillä on niin kiire, ettei juuri ehdi "vapaa-aikana" tehdä juuri mitään, ja välillä välttämättä ei edes huvita. Tässä on tullut kaikeanlaista projektia (mukavaa sellaista) eteen, jotka ovat hieman vieneet huomiota toisaalle. Vedin muun muassa kakkukurssia, menin naimisiin ja suunnittelin ystäväni kanssa reseptikalenterin, jonka juuri saimme valmiiksi. Jes.
Ajattelin, että pidän tämän blogin sellaisena rentona harrastuksena ja reseptikirjana, johon rustailen ohjeita silloin, kun siltä tuntuu. Ilman paineita tai stressiä - minusta se kuulostaa aika hyvältä, vai mitä?
Tässä nyt teille pitkästä aikaa hieman ohjetta leivonnan iloksi. Toivotaan, että tästä innostus taas alkaisi uudelleen pikkuhiljaa kasvaa, ja blogi saisi lisää täytettä luidensa ympärille.
Mausteinen Porkkanapiirakka (Gluteeniton):
Pohja:
-3 kananmunaa
-2 dl sokeria
-1 dl fariinisokeria
-3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
-2 tl leivinjauhetta
-1 ½ tl vaniljasokeria
-3 tl kanelia
-1 rkl kardemummaa
-1 tl jauhettua inkivääriä
-n. 4 dl porkkanaraastetta,
-150 g voisulaa
Kuorrute:
-100 g pehmeää voita
-200 g maustamatonta tuorejuustoa
- n.3 dl tomusokeria
- ½ appelsiinin kuoriraaste
+ koristukseksi kanelia ja kaakaojauhetta
-Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
– Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään.
– Kääntele muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa.
-Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n.30 x 50cm)
tai uuninpellille (uuninpellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä)
– Paista 200-asteisessa uunissa noin 30min.
– Anna pohjan jäähtyä.
– Vaahdota pehmeä voi ja tuorejuusto.
– Lisää joukkoon tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste.
-Levitä kuorrute piirakan päälle.
-Halutessasi voit tehdä koristeellisen kuvioinnin piirakan pintaan kanelilla ja kaakaojauheella
esimerkiksi pitsiliinaa, kakkupaperia tai sabluunaa apuna käyttäen.
* Minulla tässä Confetista saatu kaunis sabluuna.
– Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään.
– Kääntele muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa.
-Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n.30 x 50cm)
tai uuninpellille (uuninpellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä)
– Paista 200-asteisessa uunissa noin 30min.
– Anna pohjan jäähtyä.
– Vaahdota pehmeä voi ja tuorejuusto.
– Lisää joukkoon tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste.
-Levitä kuorrute piirakan päälle.
-Halutessasi voit tehdä koristeellisen kuvioinnin piirakan pintaan kanelilla ja kaakaojauheella
esimerkiksi pitsiliinaa, kakkupaperia tai sabluunaa apuna käyttäen.
* Minulla tässä Confetista saatu kaunis sabluuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti