>

Sidor

perjantai 15. tammikuuta 2021

Gluteenittomat Korvapuustit



Hetki siihen meni, että sai kehiteltyä mieleisensä korvapuustiohjeen, mutta nyt olen tyytyväinen.
Pullataikina on pehmeä sekä helppo työstää, ja täyte helppo levittää ihanan maun lisäksi.
Tästä satsista saat kahdeksan mukavankokoista korvapuustia.


Gluteenittomat Korvapuustit:



Pullataikina:

- 3dl lämmintä vettä
- 30g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 1,5 rkl psylliumia
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljakreemijauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Pullajauhoa
- 3 - 3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper tai Sunnuntai)
- 80g voita sulatettuna



Kanelitäyte:

- 80-90g pehmeää (huoneenlämpöistä) voita
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl kanelia
- 2 tl vaniljakreemijauhetta

+voiteluun kananmuna sekä raesokeria




- Aloita valmistamalla täyte.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään esimerkiksi käsivatkainta tai taikinakoneen lapavatkainta käyttäen.
- Siirrä täyte sivuun.
- Mittaa taikinakulhoon lämmin vesi, hiiva sekä psyllium.
- Anna seoksen tekeytyä noin 8 minuuttia.
- Lisää joukkoon muut ainekset.
- Anna taikinan pyöriä koneessa noin 6 minuuttia. (Voit tehdä tämän myös käsivatkaimen taikinakoukuilla)
- Kun taikina on tasaista, muotoile siitä käsissäsi pallo.
- Aseta se hieman jauhotetulle alustalle.
- Kauli taikina noin 50x35-kokoiseksi levyksi.
- Varmista tässä vaiheessa varovasti, että taikina irtoaa alustasta.
- Voit käyttää irrottamisessa apuna esimerkiksi paistinlastaa tai taikinaraapppaa.
- Levitä täyte taikinalevyn päälle.
- Rullaa levy tiukaksi rullaksi ylhäältä alkaen itseäsi kohti.
- Siisti rullan reunat.
- Leikkaa rullasta noin 4-5cm pituisia paloja joko vinottain tai suoraan.
- Siirrä palat leivinpaperoidulle pellille.
- Paina paloja sormella keskeltä, jotta saat korvapuustimaisen muodon.
- Käytä uunia päällä minuutin verran ja käännä se sitten pois päältä.
- Siirrä puustit kohoamaan uuniin noin 45 minuutiksi.
- Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.




5 kommenttia: