>

Sidor

tiistai 7. heinäkuuta 2020

Pannukeksi (Gluteeniton)



Pannukeksi on juuri sopivaa leivottavaa esimerkiksi tällaisiin sateisiin päiviin tai mökkiolosuhteisiin. Se on helppo ja nopea tarjottava makeannälkään.
Päälle hieman jäätelöä tai kermavaahtoa ja herkkuhetki on taattu.



Pannukeksi (Gluteeniton):


- 80g voita
- 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 1/2 kaurajauhoja
- 1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja
- 1/2 tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 100g suklaata rouhittuna



- Laita uuni lämpiämään 175-asteiseksi.
- Sekoita kulhossa keskenään kaurajauhot, vaalea jauhoseos, sooda, suklaarouhe ja suola.
- Sulata voi uuninkestävällä paistinpannulla.
- Sekoita joukkoon sokerit ja kananmuna.
- Lisää pannulle kulhon sisältö ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina pannun pohjalle.
- Paista pannukeksiä uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
- Anna keksin jäähtyä hieman ja tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti