>

Sidor

perjantai 17. heinäkuuta 2020

Mehevä Mustikkapiirakka (Gluteeniton)




Mustikkapiirakka on minusta eräänlainen lohtuleivonnainen. 
Se on pehmeää, makeaa ja kardemmumma antaa siihen kotoista lämpöä.

Teen yleensä miltei kaikki marjapiirakat tällä samalla pohjalla, koska se onnistuu aina ja käy hyvin niin monen marjan kanssa.
Eikun kaivelemaan pakastinta tai käyttämään ensimmäiset metsämustikat ja piirakkaa leipomaan!


Mehevä Mustikkapiirakka (Gluteeniton):

(pellillinen)


Muruseos:

- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 7 dl perunajauhoja
- 1 rkl psylliumia
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 250g voita 


Pohja:

- 2/3 muruseoksesta
- 2 dl jugurttia, rahkaa tai piimää
(voit käyttää maustamatonta, tai maustettua makusi mukaan, esim vanilja)
- 1 kananmuna
- 1 tl kardemummaa


Täyte:

- n. litra mustikoita
- 500g rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljajauhetta



- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. 
- Ota seoksesta 1/3 pieneen kulhoon. 
- Käytä loput muruseoksesta pohjataikinaan.  
- Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut jugurtti, kardemumma ja kananmuna. 
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. 
- Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljajauhe.
- Kaada seos piirakan päälle.
- Ripottele pohjataikinan päälle noin litran verran mustikoita.  
- Murenna lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.






tiistai 7. heinäkuuta 2020

Pannukeksi (Gluteeniton)



Pannukeksi on juuri sopivaa leivottavaa esimerkiksi tällaisiin sateisiin päiviin tai mökkiolosuhteisiin. Se on helppo ja nopea tarjottava makeannälkään.
Päälle hieman jäätelöä tai kermavaahtoa ja herkkuhetki on taattu.



Pannukeksi (Gluteeniton):


- 80g voita
- 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 1/2 kaurajauhoja
- 1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja
- 1/2 tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 100g suklaata rouhittuna



- Laita uuni lämpiämään 175-asteiseksi.
- Sekoita kulhossa keskenään kaurajauhot, vaalea jauhoseos, sooda, suklaarouhe ja suola.
- Sulata voi uuninkestävällä paistinpannulla.
- Sekoita joukkoon sokerit ja kananmuna.
- Lisää pannulle kulhon sisältö ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina pannun pohjalle.
- Paista pannukeksiä uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
- Anna keksin jäähtyä hieman ja tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.