>

Sidor

lauantai 16. toukokuuta 2020

Currykana-Piirakka (Gluteeniton)



Kemissä asuessani tilasin lähes aina sellaista Currykana-pitsaa, johon en ole törmännyt missään muulla. Se sisälsi hieman lättypaikasta riippuen persikkaa tai ananasta, jalopenoja, fetaa, kanaa ja aivan törkyhyvää currymajoneesia.
Aloin kaipailemaan näitä pitsan makuja ja pyöräytinkin ne piirakaksi - ja muuten, toimii!


Currykana-Piirakka (Gluteeniton):


Pohja:

- 150g pehmeää voita
- 4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntain tumma)
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna


Täyte:

- n. 100g kypsää kanaa nyhdettynä
(tähän käy hyvin myös esimerkiksi kanasäilykkeet tomaattikastikkeessa)
- aurinkokuivattuja tomaatteja maun mukaan
- n. 100g fetaa tai salaattijuustokuutioita
- n. 100g persikkakuutioita
- jalapenoja maun mukaan
- 2 dl mozzarellaraastetta
- ½ tl oreganoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl pippuria
- ripaus currya
- 2 dl ruokakermaa
- 1 kananmuna


Päälle:

- 1 dl majoneesia
- 1 tl currya
- ripaus suolaa
- hunajaa maun mukaan


- Aloita piirakanvalmistaminen pohjataikinan tekemisellä.
- Nypi kulhossa 3 dl jauhoja, voi ja suola.
- Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Vaivaa joukkoon vielä 1 dl jauhoja.
- Laita taikina jääkaappiin noin kymmeneksi minuutiksi.
- Voitele noin 24 cm ø vuoka ja painele piirakkataikina tasaisesti pohjalle ja reunoille.
- Täytä piirakka kanalla, feta- ja persikkakuutioilla, jalapenoilla ja pienityillä aurinkokuivatuilla tomaateilla.
- Sekoita kulhossa keskenään ruokakerma, kananmuna ja mausteet.
- Kaada kerma-munaseos piirakan päälle.
- Kuorruta juustoraasteella.
- Paista piirakkaa noin 25-30 minuuttia 200-asteisessa uunissa, tai kunnes piirakka on saanu kauniin värin.
- Sekoita kulhossa keskenään majoneesikastikkeen ainekset.
- Anna piirakan jäähtyä ennen majoneesikastikkeen lisäämistä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti