>

Sidor

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Vaniljaiset Voisilmäpullat (Gluteeniton)





Näin jokin aika sitten unta pehmoisista ja kimmoisista gluteenittomista pullista, ja jokainen joka on gluteenittomia pullia syönyt, tietää varmasti että ne saattavat olla monesti hieman tiiviitä ja kovettuvat nopeasti. Noh, unesta intoutuneena aloitin pullataikinakokeilut - tässä tulos. Luulenpa, että omalla kohdallani ainakin se täydellinen pullataikina on löytynyt. Nämä pullat ovat pehmeitä vielä seuraavana päivänäkin ja myös pakastamisen jälkeen maistuvat oikein hyvin.
Tällä ohjeella saat noin kaksi pellillistä muhkeita pullia.



Vaniljaiset Voisilmäpullat (Gluteeniton):


Voisilmätäyte:

- 300g pehmeää voita
- 83g sokeria
- 50g vaniljakreemijauhetta


Pullataikina:

- 5 dl lämmintä vettä
- 2 tl psylliumia
- 50g tuorehiivaa
- 2 tl ksantaania
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 rkl vaniljakreemijauhetta
- 2-3 tl kardemummaa
- n. 14 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sunnuntai tai Semper)
- 150 g pehmeää voita

+ voiteluun kananmuna ja hieman vettä
+ päälle hieman sokeria



- Valmista ensin voisilmätäyte vatkaamalla kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
- Laita täyte pursotinpussiin ja sivuun odottamaan.
- Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää psyllium.
- Anna seoksen turvota noin viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon kaikki loput aineet.
- Vaivaa taikinaa ensin 2 minuuttia hiljaisella teholla ja sen jälkeen vielä 6-8 minuuttia nopeammalla teholla, jotta taikina saa kunnollisen rakenteen.
- Taikina kannattaa tehdä yleiskoneella, jolloin saat parhaan tuloksen aikaiseksi.
- Valmis taikina pitäisi olla hieman tahmeaa, mutta sen ei tulisi tarttua käsiin.
- Kaada taikina pöydälle ja jaa taikina haluamasi kokoisiin osiin, käytä muotoiluvaiheessa kuitenkin mahdollisimman vähän jauhoja.
- Pyöritä pullat pyöreiksi ja asettele pellille.
- Kohota pullia 20-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes pullat ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.
- Ota pullat kohotuksesta ja väännä uuni lämpenemään 225-asteiseksi.
- Voitele pullat muna-vesiseoksella ja pursota jokaiseen pullaan voisilmätäytettä.
- Ripota päälle vielä hieman sokeria.
- Paista pullia 8-10 minuuttia pullien koosta riippuen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti