Kai muistatte vielä Serranon perheen? Fiti ja Santi toivat tullessaan aamuisin churroja aamiaiselle ja kuvittelin,
että saatoin tuntea niiden tuoksun telkkarin välityksellä.
että saatoin tuntea niiden tuoksun telkkarin välityksellä.
En ole koskaan maistanut normaaleita versioita, mutta nämä ainakin olivat hyviä ja sopivat mainosti vapun juhlintaan munkin korvikkeena, tai kaverina.
Gluteenittomat Churrot:
Taikina:
- 2,5 dl vettä
- 100g voita
- ripaus suolaa
- ½ tl vaniljasokeria
- 2,5 gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta tai esim pulla&munkki mixiä
- 2 kananmunaa
Paistamiseen:
- 0,5 litraa auringonkukkaöljyä
Pintaan:
- 1 rkl kanelia
- ½ dl sokeria
- Mittaa pieneen kattilaan vesi, voi, suolaripaus ja vaniljasokeri.
- Kiehauta seos ja siirrä pois liedeltä.
- Lisää joukkoon jauhot ja sekoita kunnes seoksesta muodostuu kiinteä taikinapallo.
- Anna taikinan jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon kananmunat.
- Siirrä taikina pursotinpussiin.
(Käytä halutessasi tiheää tähtityllaa, jos haluat churroihin tyypillisen pintakuvion.)
- Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 175-asteiseksi.
- Pursota taikinasta tankoja öljyyn, käytä taikinan katkaisuun apuna saksia.
- Paista churrot molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Nosta paperin päälle jäähtymään.
- Pyörittele lämpimät churrot kanelisokerissa.