>

Sidor

sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Pehmeä Piparkakku (Gluteeniton)



Näin sitä ollaan taas päästy joulukuuhun saakka, eikä aikaakaan kun istutaan taas joulupöydässä syöden kaikenlaisia herkkuja. Tänä vuonna ei aika riitä blogin joulukalenterin tekoon, mutta yritän silti saada mahdollisimman monta ohjetta teidän jouluvalmistelujanne ilahduttamaan.
Tästä lähtee - ohje numero yksi: Pehmeä piparkakku gluteenittomana.



Pehmeä Piparkakku:


- 2,5 dl kaurajauhoja
- 1,5-2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 
(jos kaura ei käy sinulle, voit myös tehdä tämän kakun kokonaan gluteenittomasta jauhoseoksesta)
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 dl sulatettua margariinia
- 3 kananmunaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia



- Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
- Voitele haluamasi kakkuvuoka hyvin. (Minulla tässä käytössä vuokaspray ilman jauhotusta)
- Sekoita kakun ainekset hyvin kulhossa keskenään.
- Kaada seos kakkuvuokaan ja tasoita hieman.
- Paista kakkua noin tunnin ajan.
- Koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti