>

Sidor

torstai 14. helmikuuta 2019

Ystävänpäiväkakku (Gluteeniton)





Ihanaa ystävänpäivää❣

Ystävyyttä tulisi juhlistaa mielestäni melkeinpä päivittäin, mutta aina niin ei muista tehdä tai se ei ole mahdollista. Noh, onneksi meillä on sentään tämä päivä jolloin ystäviä ja rakkaita saa hemmotella oikein luvan kanssa.

Mansikat ja suklaa ovat taattua "rakkausruokaa" ja siksipä ne ovatkin makuina tässä ystävyyttä ylistävässä kakussa.



Ystävänpäiväkakku:



Browniepohja:


- 100g tummaa suklaata
- 100g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- ripaus suolaa



Mansikkakerros:


- 2 dl kuohukermaa
- 150g tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 dl mansikkahilloa
- tilkka vettä + 3 liivatetta
- lisäksi halutessasi hieman vaaleanpunaista pastaväriä





Vaniljakerros:


- 2 dl kuohukermaa
- 150g tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljatahnaa
- tilkka vettä + 3 liivatetta



Suklaakuorrute:


- ½ dl kuohukermaa
- 70 g tummaa suklaata





- Paloittele suklaa kulhoon ja lisää perään voi.
- Lämmitä seosta mikrossa ja sekoittele välillä.
- Vaahdota sokeri ja munat.
- Sekoita suklaa-voiseos vaahdon joukkoon.
- Lisää massaan perunajauhot, kaakaojauhe ja suola.
- Vuoraa n.Ø 20cm vuoka leivinpaperilla.
- Kaada massa vuokaan.
- Paista browniepohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes sisus on vielä pehmeä.
- Anna pohjan jäähtyä.
- Asettele tarvittaessa nyt reunakalvo kakkuvuokaan, jos käyttämäsi vuoka on liian matala.
- Vaahdota 4 dl kermaa ja lisää siihen 300g tuorejuustoa.
- Sekoita joukkoon 1 dl sokeria.
- Jaa vaahto nyt kahtia ja sekoita toiseen mansikkahillo ja kuumaan vesitilkkaan sekoitetut liotetut liivatelehdet (3 kpl).
- Kaada mansikkatäyte vuokaan, tasoita.
- Laita kakku hetkeksi kylmään jähmettymään.
- Sekoita jäljellejääneeseen kermaseokseen vaniljatahna, sekä toiset kolme kappaletta kuumaan vesitilkkaan sekoitetut liotetut liivatteet.
- Kaada vaniljatäyte mansikkakerroksen päälle vuokaan.
- Siirrä kylmään jähmettymään.
- Kun kakku on jähmettynyt ( ja mielellään ehkä myös hieman jäätynyt) valmista suklaakuorrute.
- Lämmitä kerma ja lisää suklaat siihen, sekoittele kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
- Valuta hieman jäähtynyttä kuorrutetta kakun reunoille ja viimeiseksi kakun päälle.
- Koristele esimerkiksi mansikoilla, kermalla, marengeilla tai karkeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti