>

Sidor

torstai 20. joulukuuta 2018

Baileys-Fudge




Noooo, mitäpä se olisikaan joulu ilman uutta fudgereseptiä? No sitähän minäkin.
Baileys tuntuu olevan yksi joulun suosikkijuomista ja tässäpä tätä nyt olisi fudgen sisuksiin sujautettuna.
Tämä on myös aikaisempia fudgereseptejä mahdollisesti hieman haastavampi - eikun kokeilemaan!


Baileys-fudge:


- 2 dl Baileysia
- 0,5 dl maitoa
- 30g voita
- 350g sokeria
- 300g valkosuklaata



- Vuoraa noin 20x20 -vuoka leivinpaperilla.
- Sekoita kattilassa 1,25dl Baileysiä (huom! ei siis koko määrää), maito, sokeri ja voi.
- Kuumenna miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia ja sekoita silloin tällöin.
- Nosta hieman lieden lämpöä ja anna seoksen kuplia noin 8 minuuttia.
- Seos kohoaa jonkin verran kattilan reunoja pitkin, joten ota tämän fudgen tekemiseen ennemmin hieman liian suuri, kuin pieni kattila.
- Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon pienitty suklaa ja loppu Baileys.
- Sekoita kunnes massa on melko tasaista.
- Kaada fudgemassa nopeasti leivinpaperoituun vuokaan.
- Tasoita ja koristele mielesi mukaan, esimerkiksi suklaalla ja hasselpähkinärouheella.


1 kommentti:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista