>

Sidor

torstai 15. helmikuuta 2018

Juustoiset Yrttimuffinit





Sain jälleen kääriä hihat ja kehitellä Nallelle uuden reseptin kaupallisen yhteistyön merkeissä.
Suolaiset muffinit ovat todellista viikonlopun brunssien tarjottavaa. Helposti ja nopeasti valmistuvat sekä herkulliset muffinit katoavat tarjottimelta alta aikayksikön.
Käytin taikinaa mehevöittämään Nallen pikakaurahiutaleita, jotka toivatkin toivottua tekstuuria tuotoksiin.

Ihan sellaisenaan en halunnut muffineita tarjota, vaan pursotin vielä päälle hieman tuorejuustoa - näin täydellinen makuelämys oli valmis!



Juustoiset Yrttimuffinit:


(n. 10 kpl)

- 2,5-3 dl perunajauhoja
- ½ dl tuoreita yrttejä silputtuna (voit myös käyttää halutessasi kuivattuja yrttejä noin 1 rkl)
- 1 dl juustoraastetta (esim cheddar)
- 2 kananmunaa
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
- 2 rkl tomaattien öljyä
- suolaa & pippuria maun mukaan
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaviiliä
- hieman siemeniä jokaisen muffinin päälle
- koristeeksi notkistettua tuorejuustoa (esim paprika tai aurinkokuivattu tomaatti), yrttejä ja aurinkokuivattua tomaattia



- Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, öljy, kermaviili ja juusto.
- Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja jauhot.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kääntele joukkoon yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Sekoita lopuksi joukkoon vielä leivinjauhe.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin pellille.
- Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja siemeniä
- Paista muffineita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Koristele hieman lämpimät muffinit notkistetulla tuorejuustolla, yrteillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla.







1 kommentti: