>

Sidor

perjantai 26. tammikuuta 2018

Banoffee-kääretorttu (Gluteeniton)



Banoffeessa yhdistyvät banaanin ja kinuskin makeus, tumman suklaan pieni kitkeryys ja kerman pehmeys. Tämä yhdistelmä kuulosti minusta täydelliseltä myös kääretortun täytteeksi - ja sitähän se kyllä olikin!
Kääretortun ulkonäkö saattaa pettää, sillä maistaessa maut todellakin ovat kohdallaan.



Banoffee-kääretorttu:


- 4 kananmunaa
- 1,5 dl perunajauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 banaania
- 200-300g kinuskituorejuustoa
- kinuskikastiketta tai kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
- tummaa suklaata
- päälle kermavaahtoa, suklaata, kinuskia, gluteenittomia kaurakeksejä ja banaania


- Aloita kääretorttupohjan valmistus vatkaamalla kananmunat ja sokerivaahdoksi.
- Lisää taikinaan perunajauhot ja leivinjauhe.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Paista torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
- Anna pohjan hieman jäähtyä.
- Irroita torttupohja paperista.
- Täytä torttu kinuskilla, pilkotuilla banaaneilla, suklaaraasteella ja tuorejuustolla.
- Rullaa tiukaksi rullaksi.
- Nosta torttu tekeytymään jääkaappiin.
- Koristele kääretorttu ennen tarjoilua kermalla, suklaalla, banaanilla, keksimurulla ja kinuskilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti