>

Sidor

perjantai 23. kesäkuuta 2017

Mansikka-Juustokakkujäätelö (Gluteeniton)



Heippahei, minuun otettiin yhteyttä kaupallisen yhteistyön merkeissä ja ehdotettiin että tekisin muutaman reseptin Provenan tuotteita käyttäen. Tottahan lähdin oitis mukaan, minusta on mukava päästä kokeilemaan uusia tuotteita ja kehitellä niistä jotakin omaan, sekä toivottavasti myös teidän, suihinne sopivaa. Innostuin, kun sain lahjakortin Oatlet Storeen ja lähdin heti selailemaan vaihtoehtoja. Valitsin mm. Provenan Gluten-Free Tasting Bundlen ostoskoriini, sillä siinä oli minusta järkevästi hieman kaikkea testaamisenarvoista, ja joista olisi mainiota kehittää reseptejä. Bundlessa oli myös monta välipalakeksipakettia, joita olin jo pitkään halunnut maistaa.
Ihastuin (kuten arvelinkin) gluteenittomiin kaura-siirappikekseihin ja niitä halusin ehdottomasti käyttää tähän ensimmäiseen reseptiin! Keksit ovat ihanan mureita...kai niin voi kekseistä sanoa? Sen lisäksi ne myös ovat sopivan makeita ja ihan himpun verran suolaisia. Nam nam. Keksit ovat gluteenittomia, vehnättömiä sekä täynnä kuituja. Luulenpa, että nämä tulevat olemaan vakkaritavaraa tästä lähtien meidän kuivakaapissamme.

Joko haluatte tietää, kuinka tämä jäätelö syntyy? Noh, siirrytäänpä sitten reseptin pariin.









Mansikka-Juustokakkujäätelö (Gluteeniton):


- 6 dl kuohukermaa
- 1 purkki kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)
- 0,5 dl glukoosisiirappia (gluteeniton) *voit jättää myös kokonaan pois
- 100g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 dl mansikoita
- 1 rkl sokeria
- valkosuklaata (gluteeniton)


- Notkista tuorejuusto.
- Poista mansikoista kannat ja muussaa niitä haarukalla sokerin kanssa.
- Soseeseen saa jäädä hieman paloja.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi, kaada sekaan kondensoitumaito, glukoosisiirappi ja tuorejuusto.
- Mausta vaniljalla ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada jäätelömassaa hieman pakasterasiaan, levitä massan päälle mansikkasosetta ja murenna sekaan hieman keksejä.
- Tee tällaisia kerroksia kunnes ainekset loppuvat.
- Sekoita jäätelöä hieman lusikalla, jotta kerrokset vähän marmoroituvat.
- Koristele mansikkaviipaleilla, keksimurulla ja valkosuklaalla.
- Laita jäätelö pakkaseen jähmettymään vähintään kuudeksi tunniksi.




1 kommentti:

  1. Metsästän gluteenittomia reseptejä,kun pitää noudattaa sitä nyt.Kaupan jäätelöissä harva on gluteenitonta.

    VastaaPoista