>

Sidor

maanantai 26. kesäkuuta 2017

Viikon bloggaaja - hieman tietoa minusta!

http://maistuumakialle.blogspot.fi/2016/10/halloween-monsterifudge.html       Monsterifudge



Heipparallaa!


Tämä viikko potkaistaankin käyntiin pienellä tietopaketilla minusta, sillä tulin valituksi Foodlover-sivuston viikon bloggaajaksi. Jeeee!
Osa teistä minut varmasti tunteekin, mutta suurelle osalle olen vielä varsin tuntematon. Kerron teille tässä postauksessa siis hieman itsestäni, ja toivottavasti saatte uutta tietoa ainakin vähän.
Jotta postauksesta tulisi hieman mielenkiintoisempi, koitan antaa teille inspiraatiota uusiin kokeiluihin omien lempparireseptieni kuvien avulla.



Mistä blogin nimi tulee?

-Muistan pähkäilleeni tätä nimiasiaa pitkään blogia aloitellessani. Taisin kirjoittaa noin A4-kokoisen listan kaikista keksimistäni nimistä, kyllä osa niistä todella huonoja ja ei edes kauhean vitsikkäitä, mutta lopulta päädyin tähän. "Maistuu Makialle" on väännös oululaisesta murteesta, jota miehentekeleeni ja hänen perheensä puhuu - ja onhan siinä nyt ihan hauska sointikin, vai mitä?


Miksi aloitin bloggaamisen?

-Sain kannustusta bloggaamisen aloittamiseen ystäviltä ja muulta lähipiiriltä. Tykkään kestitä muita ja illanistujaisien tai muiden juhlien jälkeen tuli sen verran monia reseptikyselyitä, että ajattelin josko olisi helpompaa vain kirjoittaa ohjeet jonnekin ylös kuvien kera ja jakaa ne sitten eteenpäin. Sillä tiellä ollaan, ja toivottavasti muutkin kuin ystävät ja tutut nauttivat ohjeistani.




Mikä on parasta bloggaamisessa?

-Parasta bloggaamisessa? Hmmm, niitä asioita on niin monta. Olen ehkä alkanut hoksata, että "Hei, minähän oikeastaan osaan jotakin." ja oppinut arvostamaan omaa tekemistäni. Bloggaaminen on minulle myös yksi keino rentoutua ja saada ajatukset työpäivän tapahtumista jonnekin muualle. Vaikka välillä tuntuu, että aikataulut painavat päälle, niin silti on todella mukava kun asiat saa tehtyä ja on vieläpä tyytyväinen lopputulokseen! Olen saanut myös monia uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia bloggauksen kautta.


Mitkä ovat kolme suosikkiblogiani?


Nämä kolme ovat ehdottomasti yksiä lemppareitani monien muiden joukossa. Todella inspiroivaa sisältöä jokaisessa blogissa ja taitavat ihmiset niiden takana. Voisi puhua jopa jossakin määrin esikuvista.


Vinkkini aloittelevalle bloggaajalle:

-Löydä juurikin se sinun oma juttusi ja tyylisi ja pysy siinä. Se tekee sinusta omanlaisesi ja siksi mahtavan!


Mitä arvostan muissa ihmisissä?

-Toisista välittämistä, avuliaisuutta ja positiivisuutta. Maailmassa on nykyään näitä ominaisuuksia valitettavasti liian harvassa.



Outo tapa, josta moni ei tiedä:

-Minulla on varmasti moniakin outoja tapoja, mutta mikä taas on kenenkäkin mielestä outoa...
Hmm, otan itsestäni kaksarikuvia...melko paljon. :D Varpaiden ja sormieni kynsien lakat eivät koskaan "mätsää" ja pureskelen jugurttia, vaikkei siinä olisikaan paloja. Riittääkö? :D


Vapaa-ajallani...kääriydyn usein vilttiin, pötkähdän sohvalle ja vain olen. Saatanpa ehkä nukahtaakin.
Haluaisin oppia...paremmaksi leipojaksi. Tulevaisuuden suunnitelmat toivottavasti myös lopulta tekevät minusta sellaisen.
Kun kukaan ei näe...jammailen työhuoneessani antaumuksella kasarirokin tahtiin.
10 vuoden kuluttua...minulla on toivottavasti perhe jonkinlaisella kokoonpanolla, sekä oma asunto, jonka keittiössä mahtuu kokkailemaan ja leipomaan ilman että tavaroita tippuu kaapeista päähän. Nykyinen keittiö kun on auttamattomasti liian pieni.


Toivottavasti saitte tästä jotakin irti ja odottelette innolla seuraavia reseptejäni!


perjantai 23. kesäkuuta 2017

Mansikka-Juustokakkujäätelö (Gluteeniton)



Heippahei, minuun otettiin yhteyttä kaupallisen yhteistyön merkeissä ja ehdotettiin että tekisin muutaman reseptin Provenan tuotteita käyttäen. Tottahan lähdin oitis mukaan, minusta on mukava päästä kokeilemaan uusia tuotteita ja kehitellä niistä jotakin omaan, sekä toivottavasti myös teidän, suihinne sopivaa. Innostuin, kun sain lahjakortin Oatlet Storeen ja lähdin heti selailemaan vaihtoehtoja. Valitsin mm. Provenan Gluten-Free Tasting Bundlen ostoskoriini, sillä siinä oli minusta järkevästi hieman kaikkea testaamisenarvoista, ja joista olisi mainiota kehittää reseptejä. Bundlessa oli myös monta välipalakeksipakettia, joita olin jo pitkään halunnut maistaa.
Ihastuin (kuten arvelinkin) gluteenittomiin kaura-siirappikekseihin ja niitä halusin ehdottomasti käyttää tähän ensimmäiseen reseptiin! Keksit ovat ihanan mureita...kai niin voi kekseistä sanoa? Sen lisäksi ne myös ovat sopivan makeita ja ihan himpun verran suolaisia. Nam nam. Keksit ovat gluteenittomia, vehnättömiä sekä täynnä kuituja. Luulenpa, että nämä tulevat olemaan vakkaritavaraa tästä lähtien meidän kuivakaapissamme.

Joko haluatte tietää, kuinka tämä jäätelö syntyy? Noh, siirrytäänpä sitten reseptin pariin.









Mansikka-Juustokakkujäätelö (Gluteeniton):


- 6 dl kuohukermaa
- 1 purkki kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)
- 0,5 dl glukoosisiirappia (gluteeniton) *voit jättää myös kokonaan pois
- 100g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 dl mansikoita
- 1 rkl sokeria
- valkosuklaata (gluteeniton)


- Notkista tuorejuusto.
- Poista mansikoista kannat ja muussaa niitä haarukalla sokerin kanssa.
- Soseeseen saa jäädä hieman paloja.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi, kaada sekaan kondensoitumaito, glukoosisiirappi ja tuorejuusto.
- Mausta vaniljalla ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada jäätelömassaa hieman pakasterasiaan, levitä massan päälle mansikkasosetta ja murenna sekaan hieman keksejä.
- Tee tällaisia kerroksia kunnes ainekset loppuvat.
- Sekoita jäätelöä hieman lusikalla, jotta kerrokset vähän marmoroituvat.
- Koristele mansikkaviipaleilla, keksimurulla ja valkosuklaalla.
- Laita jäätelö pakkaseen jähmettymään vähintään kuudeksi tunniksi.




maanantai 19. kesäkuuta 2017

Mehevä Raparperi-Murupiirakka (Gluteeniton)


Kuka muu rakastaa raparperia? 
Leivonnaisiin se tuo mukavaa happamuutta ja samalla pirteyttä.
Tällaisen mehevän piirakan täytteenä se on minusta jopa parhaimmillaan.
Oikein oiva piirakka kesäisiä vieraita ajatellen, sillä osan tästä piirakasta voit myös pakasta....siis, jos tätä jää pakastettavaksi.


Mehevä Raparperi-Murupiirakka (Gluteeniton):

(pellillinen)

Muruseos:

- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 7 dl perunajauhoja
- 1 rkl psylliumia
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 250g voita 


Pohja:

- 2/3 muruseoksesta
- 2 dl jugurttia (voit käyttää maustamatonta, tai maustettua makusi mukaan, esim vanilja)
- 1 kananmuna
- 1 tl kardemummaa


Täyte:

- n. litra raparperiä paloina
- 500g rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljajauhetta



- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. 
- Ota seoksesta 1/3 pieneen kulhoon. 
- Käytä loput muruseoksesta pohjataikinaan.  
- Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut jugurtti, kardemumma ja kananmuna. 
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. 
- Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljajauhe.
- Kaada seos piirakan päälle.
- Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.  
- Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.





maanantai 12. kesäkuuta 2017

Schwarzwaldin Kirsikkakääretorttu (Gluteeniton)





Kirsikoita, ihania kirsikoita!
Tässä kääretortussa yhdistyvät makeat kirsikat ja täyteläinen suklaisuus. Nam!
Helppoa leivottavaa kahvipöytään, olkaa hyvät.



Schwarzwaldin Kirsikkakääretorttu:



Kääretorttupohja:

- 4 kananmunaa
- 1,5 dl hienoa sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1,5 dl perunajauhoja
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta


Täyte:

- 2 dl kuohu/vispikermaa
- 100g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- makeutusta oman maun mukaan
- tuoreita kirsikoita
- kirsikkahilloa
- tummaa suklaata murustettuna


- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vaniljajauhe, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhossa keskenään.
- Siivilöi ainekset pienissä erissä taikinan joukkoon sievästi käännellen.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
- Tasoita.
- Paista torttupohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnet pohja on kypsä.
- Irrota kuuma pohja leivinpaperista ja kumoa se uuden leivinpaperin päälle.
- Anna pohjan jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon.
- Makeuta makusi mukaan ja mausta vaniljalla.
- Sekoita joukkoon suklaamuruja ja muutamia pilkottuja tuoreita kirsikoita.
- Levitä torttupohjan päälle kirsikkahilloa ja sen jälkeen kermatäyte.
- Rullaa torttu tiukasti leivinpaperia apunakäyttäen.
- Siirrä paketti kylmään tekeytymään vähintään tunniksi.
- Koristele suklaalla, kermapursotuksilla sekä tuoreilla kirsikoilla.