>

Sidor

maanantai 8. toukokuuta 2017

Merimiehen Kiusaus





Miljoonannen kerran - kiusaukset ovat niin helppoa ja hyvää ruokaa, ettei varmaan ole toista! Kiusauksia voi tehdä vaikka mistä raaka-aineista ja maustaa aina erilailla.
Tänään reseptinä Merimiehen kiusaus kahdella kalalla ja katkaravuilla. Mausteena hieman sitruunapippuria ja tilliä.
Nam!


Merimiehen Kiusaus:


- 1 kg perunasuikaleita tai peruna-sipulisekoitusta
- 1 rasia tuorejuustoa (esim. katkarapu)
- 4 dl kuohukermaa
- n. 200g lohta
- n. 200g seitä, turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
- n. 150g katkarapuja
- tilliä, tuoreena tai kuivattuna
- suolaa & sitruunapippuria maun mukaan
- juustoraastetta
- sitruunaviipaleita


- Kaada perunasuikaleet uunivuokaan.
- Pieni kalat perunoiden joukkoon.
- Lisää vielä katkaravut
- Mausta tillillä, suolalla ja sitruunapippurilla ja sekoita.
- Kaada kerma pieneen astiaan ja kuumenna mikrossa hieman.
- Sekoita tuorejuusto lämpimän kerman joukkoon.
- Kaada kermaseos tasaisesti vuokaan.
- Kuorruta vuoka juustoraasteella.
- Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1-1½ tuntia.
- Tirauta hieman sitruunaa valmiin kiusauksen päälle.





2 kommenttia:

  1. Laitetaanko katkaravut noin pitkäksi aikaa kypsymään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäisenä ne kestivät hyvin noin pitkän kypsennyksen, mutta jos haluat ottaa varman päälle lisää ne sulaneena joukkoon esimerkiksi noin 15-20 minuuttia ennen kuin kiusaus olisi valmista. Lisää myös juusto vasta silloin niin kaunis kuorrute ei mene rikki. 🙂

      Poista