>

Sidor

tiistai 2. toukokuuta 2017

Kreikkalainen Kanasalaatti





Meillä pidetään välillä ihan vain salaattipäiviä, mutta silloinkin salaatin on oltava ruokaisaa ja täyttävää sekä maukasta - ei mitään väsyneitä salaatinlehtiä.
Täytyy sanoa, että tästä tuli melkoisen maukas kokonaisuus, vaikka perinteisestä kreikkalaisesta salaatista poiketen en voi omaani lisätä sipulia. 
Kokeilkaa! Isompana satsina toimii varmasti myös hyvin juhlien tai illanistujaisten pöydäntäytteenä.


Kreikkalainen Kanasalaatti:


- n. 400g broileria (rinta-, reisi- tai vaikkapa paistileike paloja)
- 1 vihreä paprika (laitoin myös väriksi hieman keltaista)
- oliiveja
- kirsikkatomaatteja
- kurkkua
- fetaa
(- punasipulia)


Kastike:

- 1dl oliiviöljyä
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa & pippuria
( - ½ valkosipulin kynsi raastettuna)


- Pese paprika, kurkku ja tomaatit.
- Leikkaa kulhoon sopiviksi paloiksi.
- Kaada sekaan valutetut oliivit, feta ja suikaloitu punasipuli.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Ota kastikkeesta sivuun puolet ja valele sillä kanapalat.
- Paista kanoja kuumalla pannulla niin että ne saavat hyvän värin ja ovat kypsiä.
- Sekoita toinen puoli kastikkeesta salaatin joukkoon.
- Leikkaa jäähtyneet kanapalat pienemmiksi ja asettele ne salaatin päälle.



3 kommenttia:

  1. Oi nam, näyttää tosi hyvältä! Mukavaa löytää reseptejä, joissa ei ole sipulia ollenkaan. Ainainen ongelma taloudessa, jossa sipulia ei voida syödä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Valpuri! :) Se tuntuukin nykyään olevan monelle ikävä raaka-aine. Itsekään en sitä voi syödä ja avomieheni on varsin allerginen valkosipulille, joten varsinkin se on meillä tiukasti pannassa. :D

      Poista
  2. Kylläpä näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista