>

Sidor

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Sydämelliset Nutellapullat (Gluteeniton)



Pullantuoksuinen koti on aina superihana asia, vai mitä? Tässä todella helppo ja mielettömän maukas ohje nutellapulliin - ottakaa talteen!
Taidanpa jälleen maistella yhden, namskis.
Jos et tarvitse gluteenitonta taikinaa, teeppäs vaikka tällä ohjeella.


Sydämelliset Nutellapullat (Gluteeniton):



- 1 pss Vuohelan herkun pulla- ja munkkijauhoseosta
- 2 pss kuivahiivaa
- 2,75 dl kevyt- tai täysmaitoa
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- Nutellaa
- raesokeria

(+ 1 kananmuna voitelua varten sekä riisijauhoja tai muuta gluteenitonta jauhoa leipomiseen)

- Lämmitä maito 42-asteiseksi.
- Vatkaa munat nesteen joukkoon, lisää hiiva käsivispilällä sekoittaen ja lopuksi jauhot sekä vaniljajauhe. 
- Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja jätä taikina vetäytymään liinan alle noin 30 minuutiksi. 
- Taikina on tässä vaiheessa vielä melko löysää, mutta se turpoaa ja tiivistyy vetäytymisen aikana.
- Kun taikina on saanut vetäytyä, sulata voi ja sekoita se taikinaan sähkövatkaimella/yleiskoneella tai käsin vaivaten. 
- Vaivaa taikinaa voimakkaasti vielä muutaman minuutin ajan. 
- Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa vaan leivo siitä heti pullia. 
- Ripota alustalle hieman gluteenitonta jauhoa ja kumoa taikina alustalle.
- Kaulitse taikina noin puolen sentin paksuiseksi suorakulmioksi.
- Levitä taikinalevyn päälle Nutellaa.
- Rullaa taikinalevy puoleenväliin kumminkin puolin.
- Leikkaa rullasta noin neljän sentin siivuja.
- Aseta pullat kierrepuoli ylöspäin leivinpaperille. Nipistä pullia hieman enemmän sydämen muotoisiksi.
- Anna pullien kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla tunnin ajan ja voitele pullat kananmunalla juuri ennen uuniin laittoa. 
- Sirota päälle raesokeria.
- Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti