>

Sidor

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Oregano-Sitruunakalkkunaa Uunissa




Välillä tekee mieli jotain raikkaampaa ruokaa, ilman kermoja tai tuhteja kastikkeita.
Puhtaita ja virkistäviä makuja, tiedättehän.
Mieleni teki vaihtelun vuoksi kalkkunaa ja tällainen soppa siitä kauppareissusta sitten syntyi.
Helppoa ja maistuvaa, kunhan ei vain kypsennä kalkkunaansa kuivaksi.
Voit halutessasi myös tehdä tämän reseptin kanasta, esimerkiksi koipireisistä, säädä silloin vain kypsennys aika käyttämäsi aineksen mukaisesti.

Oregano-Sitruunakalkkunaa Uunissa:



- n.400g kalkkunaa (esim ohutfileitä)
- 25g voita
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1 sitruunan puristettu mehu
- 2,5 dl kanalientä
- ripaus sitruunapippuria + suolaa
(- 1 valkosipulin murskattu kynsi)


- Sipaise uuninkestävään pannuun tai uunivuokaan hieman voita ja paloittele loppu voi kuutioiksi.
- Sekoita kaikki ainekset vuuassa keskenään.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa koko satsia noin 20-25 minuttia, tai kunnes kalkkunat ovat saaneet hieman väriä, mutta eivät ole kuivia.
- Jos käytät suurempia paloja kuin nämä ohutleikkeet, säädä paistoaika sen mukaan.
- Tarjoa esimerkiksi polentan tai riisin kanssa.



1 kommentti: