>

Sidor

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kasvispihvit (Gluteeniton)




Oli niin hyvännäköisiä kesäkurpitsoita tyrkyllä kaupassa, että oli pakko keksiä niistä jotakin suunmukaista.
Kasvispihvejä!
Ja kylläpä vain olivatkin hyviä - tai melkein kaikkihan on hyvää, kun itte tekee, vai mitä?
Gluteenittomiakin ovat vielä, pirulaiset. Kaikkea hyvää siis näissä pihveissä.


Kasvispihvit:


- 3 porkkanaa
- 3 perunaa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 dl juustoraastetta
- 200g raejuustoa
- 1 dl kauraleseitä (gluteeniton)
- suolaa & pippuria
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl currya
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl basilikaa
- ½ dl öljyä
- ½ dl maitoa
- 1 dl riisijauhoja
( tai enemmän, riippuen kuinka paljon kesäkurpitsa ja kumppanit päästävät nestettä. Voit myös käyttää vehnäjauhoja, jos ei tarvitse olla gluteenitonta.)
- 2 kananmunaa



- Pese porkkanat, perunat ja kesäkurpitsa.
- Kuori perunat ja porkkanat.
- Raasta karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
- Taikina on melko löysää, mutta se ei saa olla liian löysää. Säätele kiinteyttä riisijauholla.
- Ota taikinaa kerrallaan noin ruokalusikallinen pihviä kohden.
- Taputtele pannulle (jos löytyy lettupannu, käytä sitä - saat nätimpiä pihvejä) pihvin muotoisia kasoja.
- Paista molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Nosta pihvit leivinpaperin päälle pellille ja paista vielä uunissa 200-asteessa n. 10 minuuttia.



3 kommenttia:

  1. 2 juustoraastetta tarkoittanee 2 desiä? Vai rkl?

    Hyvän kuuloinen ohje! Enpä oo ennen tajunnut kypsentää kasvispihvejä loppuun uunissa.

    VastaaPoista
  2. 2 juustoraastetta tarkoittanee 2 desiä? Vai rkl?

    Hyvän kuuloinen ohje! Enpä oo ennen tajunnut kypsentää kasvispihvejä loppuun uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No desejähän ne tosiaan :D Hyvä kun huomasit, täytyypä korjata :)

      Poista