>

Sidor

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Paahdettu Porkkanakeitto



Sosekeitot ovat kyllä ihan parhaita, ainekset löytyvät monesti jo valmiina tai vaihtoehtoisesti näihin saa upotettua jääkaapista jämiä, kuten pottumuusia tai uunikasviksia. Käytä siis mitä sinulta löytyy, mutta kunhan porkkana on pääosassa, et voi mennä pieleen.
Jos ihmettelet, miksi sipulit ovat monesti resepteistäni kadonneet, tai ovat sulkeissa, se johtuu siitä etten voi itse käyttää sipulia...tai sipuleita, joten lisää sitä jos se sinulle sopii ja siitä tykkäät!
Aloitetaan!



Paahdettu Porkkanakeitto:


- 500g porkkanoita
(- 1 sipuli + 1 valkosipulin kynsi)
- 1 pienehkö palsternakka
- pieni luraus hunajaa
- 6 kypsää perunaa, tai n. 2 dl perunamuusia
- suolaa & pippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- muutama oksa timjamia
- 2 dl kaura- , kuohu- tai ruokakermaa
- 5-6 dl kasvislientä (purkista tai kuutiosta)
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl savupaprikaa


- Kuori ja pilko porkkanat, palsternakka ja sipuli melko isoiksi paloiksi ja lohkoiksi.
- Levitä lohkot leivinpaperin päälle uunipellille, lisää joukkoon kokonainen valkosipulin kynsi kuorineen.
- Pyörittele lohkot öljyssä, mausta suolalla, pippurilla, hunajalla, rakuunalla ja timjamilla.
- Paahda 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
- Lisää muusi tai perunat kattilaan ja kuori sekaan paahdettu valkosipuli.
- Kaada kattilaan myös pelliltä porkkanat, palsternakat, sekä öljy.
- Poista timjamin oksat.
- Lisää kasvisliemi kattilaan ja kuumenna hetki.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma ja mausteet.
- Kuumenna ja tarjoa.


2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselle.Mulla on täällä bataattia ja porkkanaa,niistä on tarkoitus tehdä keittoa.Blogissani on arvonta,käy osallistumassa.On keittiöjuttuja palkintona.

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselle.Mulla on täällä bataattia ja porkkanaa,niistä on tarkoitus tehdä keittoa.Blogissani on arvonta,käy osallistumassa.On keittiöjuttuja palkintona.

    VastaaPoista