>

Sidor

torstai 21. huhtikuuta 2016

Kermainen Haukikeitto


Hauki on kala, hauki on kala, hauki on kala...ja hyvä kala muuten onkin!
Mahtava keitto keittyi ihan simppeleistä aineksista.
Tokihan hauessa on ruotoja, mutta missäpä kalassa niitä ei olisi - kattilaan vaan. 



Kermainen Haukikeitto:


- n. 500g haukifilettä
- 9 perunaa
- 1 pieni sipuli
- 4 porkkanaa
- tuoretta tilliä
- 4-5 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa & valkopippuria
- 1 fondikuutio (kala)
- 25g voita
- vettä


- Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat ja perunat pienemmiksi
- Sulata voi keittokattilassa ja lisää sipulit.
- Kun sipuli on kuullottunut, lisää kattilaan porkkanat ja perunat.
- Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät.
- Lumpsauta sekaan myös fondikuutio.
- Poista hauesta ruodot mahdollisimman tarkasti, silloin syödessä ei tarvitsisi nyppiä ruotoja.
- Leikkaa hauki paloiksi.
- Kun perunat ovat melkein kypsiä, kaada kattilaan maito ja kerma.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää kalapalat ja hieman tilliä kattilaan.
- Hauduta vielä noin kuutisen minuttia.
- Tarjoa keitto tuoreen tillitupsun ja leipäsiivun kanssa.

2 kommenttia:

  1. Voiko fondikuution ( en löytänyt sellaista) tilalla käyttää kalaliemikuutiota. Jos, niin montako?

    VastaaPoista
  2. Oikeinkin maistuva resepti ���� Minä nyt tietenkin isäsin tuohon valkosipulin.....no okeiokei, en malttanu olla lisäämättä myöskään palaa vahvaa koskenlaskiaa
    Haukea aivan suotta aliarvostetaan aivan turhaan. Vrk. verran kannattaa seisottaa jääkaapissa esim. fileitä, silloin on parhaimmillaan hauki.

    VastaaPoista