>

Sidor

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Gluteenittomat Veriletut



Jos ette ole koskaan aikaisemmin ostaneet veriputelia, niin saatatte saada kummia katseita kassatädeiltä...nimimerkillä "Kyllä, minä ostan verta ja teen siitä ruokaa. Ei, en käytä sitä mihinkään rituaaliin." 
Hieman kyllä harmittaa, että verestä ruuan tekeminen tuntuu olevan melko harvinaista nykyään kotioloissa. 
Veriletut ovat miekkoseni herkkua, joten niitä tulee meillä tehtyä jokseenkin useasti, tässä kuitenkin nyt myös gluteeniton versio verilätyistä.
Normaaliin versioon verilätyistä pääset tästä.


Gluteenittomat Veriletut:


(n. 50 pientä lettua)


- 1 pullo (5dl) naudan verta
- 5 dl maitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- suolaa & valkopippuria maun mukaan
- 1 tl kuivattua meiramia
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 kananmuna


- Sulata veri.
- Sekoita veri, maito ja jauhot kulhossa keskenään.
- Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi.
- Lisää mausteet ja kananmuna.
- Sekoita tasaiseksi.
- Paista letut voissa pannulla.
- Lettu on valmis käännettäväksi, kun taikina on päälipuolelta hieman hyytynyt.
- Tarjoa esimerkiksi puolukoiden ja perunamuussin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Löytyipä hyvä resepti. Minä kuulun myös kummajaisiin,jotka syövät sisäelinten ja veriruokia. Terv. Liisa 68v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että meitä kummajaisia on enemmänkin. Toivottavasti maistuu! 🙂

      Poista
  2. Hyviä on veriletut hyvä ruoka.

    VastaaPoista