>

Sidor

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Itsetehdyt Gluteenittomat Kalapuikot



Kalapuikot ovat hyvää arkiruokaa, mutta mitäpäs jos tekisit nekin itse? Veikkaampa ettet sen jälkeen kovin monesti enää valmiita ostakaan.
Tässä ohjeessa olen käyttänyt gluteenittomia jauhoja, sekä korppujauhoja mutta voit aivan hyvin tehdä saman normaaleilla jauhoilla.


Itsetehdyt Gluteenittomat Kalapuikot:


- n.400g seitiä tai muuta kalaa pakasteesta
- suolaa & pippuria
- 1/2tl paprikajauhetta
- 1 kananmuna
- 2dl gluteenittomia jauhoja ( minulla tässä 1dl maissijauhoja + 1dl riisijauhoja)
- 2dl gluteenittomia korppujauhoja
- öljyä


- Ota kalat sulamaan pakasteesta hetkeksi.
- Leikkaa vielä hieman kohmeiset kalapalat puikoiksi.
- Suolaa ja pippuroi kalat kevyesti.
- Ota esille kolme kulhoa.
- Sekoita ensimmäisessä kulhossa mausteet ja gluteenittomat jauhot.
- Riko seuraavaan kulhoon kananmuna ja vatkaa kevyesti rakenne hajalle.
- Kaada viimeiseen kulhoon korppujauho.
- Pyöritä kalapalat ensin jauhossa sitten kananmunassa ja viimeisenä korppujauhoissa.
- Nosta kalapuikot leivinpaperin päälle pellille.
- Ripota päälle vielä hieman suolaa ja lurauta jokaiselle puikolle tilkka öljyä.
- Paista kalapuikkoja 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja kuori on rapea ja kullanruskea.
- Tarjoa esimerkiksi sitruunalohkojen, perunamuussin ja nopean tilli-ruohosipulikastikkeen kanssa, johon tulee pari desiä jugurttia, suolaa, pippuria, hunajaa, ruohosipilia ja tilliä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti