>

Sidor

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Viskinuijat


Viskinuijat syntyivät "kännikaappiin" kurkkaamalla. 
Meillä ei ihan hirveästi juoda alkoholia, vaikka sitä monesti saadaankin jostain syystä synttäreinä ja muina juhlina lahjaksi. 
Nämä pullot päätyvätkin monesti ruuanlaittoon.
Tämän viskin kohtalona oli auttaa broilerin nuijien maustamisessa. 
Ukkoni äänesti tämän reseptin jatkoon, joten tästä tuli meille jälleen uusi ja vähän parempi arkiruoka.


Viskinuijat:


- n. 800g - 1kg broilerin nuijia
- 2 dl viskiä (kaikki käyvät)
- ½ dl fariinisokeria
- 3 valkosipulin kynttä (tai makusi mukaan valkosipulijauhetta)
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 dl ketsuppia
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- 1 tl pippuria
- 1 tl suolaa


- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Kaada nuijat vahvaan pussiin tai kannelliseen muovirasiaan.
- Kippaa marinadi nuijien sekaan ja kääntele niitä hieman.
- Sulje pussi tai rasia tiiviisti.
- Nosta paketti maustumaan jääkaappiin yön yli.
- Kaada nuijat ja marinadit uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, tai halutessasi pidempään.


* Tällä marinadilla voit toki marinoida myös rintapaloja, koipia tai mitä vain ruhon osia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti