>

Sidor

lauantai 5. joulukuuta 2015

Mustaherukkamarmeladit



Kaikenlaista pientä makiaa on mukava puuhastella jouluksi. Viime vuonna tein glögistä marmeladeja, mutta nyt kaivoin pakkasesta esille mustaherukkamehua ja tein karkkeja siitä. Helpolla linjalla mennään edelleen, joten eikun kokeilemaan! Nämä syntyvät kädenkäänteessä ja varmasti katoavat myös yhtä nopeasti.


Mustaherukkamarmeladit:

( n. 30 kappaletta )

- 1½ dl mustaherukkamehua
- 6 liivatelehteä
- 2 dl sokeria
- halutessasi hieman sitruunamehua

- päälle ruokosokeria



- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita ainekset keskenään pienessä kattilassa.
- Kiehauta seos.
- Lisää liivate kattilaan hyvin sekoittaen.
- Kaada marmeladimassa silikonisiin jääpalamuotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan.
- Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
- Pullauta marmeladit ulos muoteistaan tai leikkaa levystä pieniä palasia veitsellä tai muotilla.
- Anna palasien kuivahtaa hetki ennen sokerointia.
- Sokeroi valmiit marmeladit.
- Säilytä karkit jääkaapissa, huoneenlämmössä ne hieman sulavat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti