>

Sidor

torstai 26. marraskuuta 2015

Kananpojan Kanttarellikiusaus



Kiusausruuat ovat olleet nyt vahvasti edustettuina meidän arkiruokina, ja tässä jälleen yksi. Voi jättää halutessasi kanttarellit poiskin, tai korvata muilla sienillä, jos et niistä tykkää. Aivan hyvää arkiruokaa tulee ilmankin.
Olen hieman kyllästynyt "normaaliin" jauhelihaan, joten olen ostanut nyt enemmän kananpojan tai broilerin jauhelihaa vaihtelun vuoksi.
Kiusauksessa on mukavan pehmeä ja mieto maku, mutta mausteita toki voit lisäillä oman makusi mukaan.


Kananpojan Kanttarellikiusaus:


- 400 g kananpojan tai broilerin jauhelihaa
- 1 kg peruna- , perunasipuli- tai perunajuuressuikaleita
- 4 dl kuohu- tai ruokakermaa
- n. 1 dl kanttarelleja (tuoreita, pakasteesta tai kuivattuja liotettuna)
- 100 g maustettua tuorejuustoa (kanttarelli, tai joku muu)
- suolaa & pippuria
- ½ tl kuivattua timjamia
- ½ tl currya
- ½ tl hunajaa


- Kypsennä jauheliha öljytilkassa pannulla sienten kanssa.
- Mausta jauheliha currylla, suolalla, pippurilla sekä hunajalla.
- Sekoita tuorejuusto jauhelihan joukkoon.
- Kaada jäiset perunasuikaleet uunivuokaan.
- Ripauta perunoille hieman suolaa ja pippuria.
- Kaada jauhelihaseos perunoiden joukkoon.
- Sekoita hyvin ja kaada kerma vuokaan.
- Kypsennä kiusausta 225-asteisessa uunissa noin tunti, tai niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kypsennysaika riippuu vuuan syvyydestä ja koosta, sekä perunasuikaleiden paksuudesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti