>

Sidor

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kesäkurpitsapaistos Fetalla ja Quinoalla


Vettä tulee taas niin, että melkein masentaa, vaan keittiöstä sai lämpöä uunin luukun läpi, kun istuskeli ja katseli tämän paistoksen kypsymistä. Tähän sunnuntaihin ajattelin tehdä jotain ainakin kevyttä muistuttavaa ruokaa. Kesäkurpitsat kellivät sivupöydällä toimettomina ja niille siis makupareja keksimään - jääkaapista hieman fetaa ja kuivakaapista quinoaa 
(tai kvinoaa, kuinka vain) kaveriksi. 
Saattoi sinne pari tomaattiakin eksyä vuokaa maustamaan.


Kesäkurpitsapaistos Fetalla ja Quinoalla:


- 2,5 dl quinoaa (luomu)
- 5 dl  vettä
- 1 fondikuutio (kasvis tai kana)
- 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
- 6 kirsikkatomaattia (voit hyvin käyttää myös isoja tomskuja)
- 200g fetaa
- 2,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 1 kananmuna
- suolaa & pippuria
- ½ tl currya
- päälle juustoraastetta


- Huuhtele quinoa ja keitä sitä fondilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
- Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit melko ohuiksi viipaleiksi.
- Laita uunivuuan pohjalle noin kolmasosa kesäkurpitsa ja tomaattiviipaleista.
- Niiden päälle voit ripotella reilusti fetaa ja puolet quinoasta.
- Mausta kerros pippurilla ja pienellä määrällä suolaa.
- Sekoita astiassa kananmuna, kerma, curry sekä hitunen suolaa ja pippuria.
- Kaada puolet seoksesta vuokaan.
- Tee seuraava kerros samoin.
- Viimeiseksi kerrokseksi tulee loput kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleista.
- Ripottele päälle juustoraastetta ja hieman pippuria.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsat ovat sopivan pehmeitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti