>

Sidor

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Juustoiset Kalkkuna-Yrttisarvet


Iltateen kanssa on mukava maistella välillä jotakin suolaista ja pelkät juustosarvet tuntuivat hieman tylsiltä. Nopea kurkkaus jääkaappiin ja päässä maut napsahtelivat oiville paikoilleen, siispä tässä teille tuorejuustolla, yrteillä ja kalkkunalla täytetyt juustoiset sarvet! Olkaapa hyvä.



Juustoiset Kalkkuna-Yrttisarvet:

(12-16 kipaletta)

Täyte:

- 100g tuorejuustoa (esimerkiksi ruohosipuli)
- n. 8 kalkkunaleikesiivua
- tuoreita tai kuivattuja yrttejä 
( tuoreita n. kourallinen silputtuna, kuivattua pari tl )
- n. 1,5 dl juustoraastetta

Taikina:

- 2,5 dl maustettua ruokakermaa, esim. juusto
- 1 pss kuivahiivaa
- 4,5-5,5 dl jauhoja
- 1 tl sokeria
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattuja yrttejä
- ½ dl oliiviöljyä


- Aloita taikinan valmistamisella.
- Lämmitä ruokakerma mikrossa lämpimäksi.
- Sekoita kerman joukkoon paprikajauhe, sokeri ja kuivatut yrtit.
- Lisää joukkoon öljy, jauhot ja kuivahiiva.
- Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
- Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinalla peitettynä.
- Jaa kohonnut taikinapallo kahteen osaan ja kaulitse ne kiekoiksi 
(halkaisijaltaan noin 30cm)
- Leikkaa kumpikin kiekko joko kuuteen tai kahdeksaan osioon.
- Laita tuorejuustoa, juustoraastetta, yrttejä ja puolitettu kalkkunaleikkeen palanen jokaisen osion leveään päähän.
- Rullaa tiukalle rullalle.
- Voitele sarvet kananmunalla ja ripota päälle juustoraastetta, seesamin- tai unikonsiemeniä.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti