>

Sidor

torstai 21. toukokuuta 2015

Jauheliha-Perunalaatikko


Nyt mennään niin arkiruokien arkiruualla, kun vain voi mennä. Muistan, että meillä syötiin tätä lapsuudessa lähes yhtä paljon kuin makaroonilootaa, ja varmasti siitä syystä en olekaan tätä tainnut syödä milteinpä viiteen vuoteen. Vaan täytyypä myöntää, että kyllähän tämä on hyvä ja helppo arkiruoka - ei siitä mihinkään pääse. Ja, yllättäen kun perusmakuja on käytössä niin, miekkonenkin tykkäsi kovasti. Saapi kuulemma mieluusti tehdä uudestaankin.


Jauheliha-Perunalaatikko:


- 8-10 keskikokoista perunaa
- 500g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli silputtuna tai sipulijauhetta
- ripaus currya
- 1 fondikuutio (minulla tässä kanafondi)
- suolaa ja pippuria


Munamaito:

- 5,5 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- suolaa ja pippuria


Päälle:

- Halutessasi 1dl juustoraastetta


- Kuori potut ja siivuta ne ohuiksi kiekoiksi.
- Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sekaan sipulit pehmenemään.
- Lisää pannulle kanafondi, curry, suola ja pippuri.
- Öljyä laakea uunivuoka kevyesti ja lado pohjalle ensimmäinen kerros perunoita.
- Kaada perunoiden päälle noin puolet liha-sipuliseoksesta.
- Jälleen uusi kerros perunoita ja sen jälkeen taas lihaa.
- Viimeisenä loput perunaviipaleet.
- Sekoita munamaito ja kaada se vuokaan.
- Lisää päälle halutessasi hieman juustoraastetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti - saattaa mennä pidempäänkin perunan lajikkeesta, kiekkojen paksuudesta ja kerrosten määrästä riippuen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti