>

Sidor

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pehmeä Maa-Artisokkakeitto


Nyt hyvät ihmiset, jos maa-artisokka on vielä tuntematon veijari, niin nyt viimeistään kannattaa kokeilla sitä tämän keiton muodossa! Vierailin viime viikolla mammani luona Jyväskylässä ja muiden herkkujen lomassa söimme myös tätä ihanan pehmeää maa-artisokkakeittoa.


Pehmeä Maa-Artisokkakeitto:

(4-6 annosta)

- 400g maa-artisokkia (löytyy monesti ihan pussitettuna)
- 6 keskikokoista perunaa
- ½ Granny Smith-omena
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 fond "du chef" kanafondi"kuutio"
- 5-7 dl vettä
- 2,5 dl kuohukermaa
- 1/4 tl muskottia
- valkopippuria 
- suolaa


- Kuori ja pilko omena, perunat, maa-artisokat, sipuli ja valkosipuli.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa.
- Lisää joukkoon omena, maa-artisokka ja perunat.
- Sekoittele hetki.
- Kaada joukkoon vesi ja fondi.
- Mausta.
- Kypsennä niin kauan, että erityisesti perunat ja artisokat ovat pehmenneet, eli noin 15-20 minuuttia.
- Lisää lopuksi vielä kerma ja anna kiehua hetki.
- Soseuta keitto pehmeäksi ja tarkista maku. 
(Jos keitto tuntuu liian tönkiltä, voit lurauttaa sekaan vielä hieman vettä.)
- Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
- Tarjoa esimerkiksi korppuuntuneen ruisleivän, pekonimurun tai krutonkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti