>

Sidor

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Feta-Tomaattipiirakka


Tämä piirakka oli todella hyvää, vaikka ohje syntyikin hieman hatusta heittämällä. Pohja oli mukavan murea ja makua piisasi. Piirakka on myös todella ruokaisa, joten tämä sopii hienosti vaikkapa lounaaksi pienen salaatin kanssa.


Feta-Tomaattipiirakka:

Pohja:

- 200g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl kuivattua basilikaa
- n. ½ dl kylmää vettä


Täyte:

- 200g kermaviiliä
- valkosipulijauhetta tai yksi kynsi raastettuna
- 2 kananmunaa
- 1 sipuli hienonnettuna + 1tl hunajaa
- 200g fetajuustoa murustettuna
- 1 rkl haluamiasi kuivattuja yrttejä (oregano, basilika, timjami)
- ripaus suolaa ja pippuria

Päälle:

- Fetaa murustettuna tai kuutioina
- Tomaatteja siivuina tai halkaistuna (kirsikkatomaatti)
- pippuria




- Nypi huoneenlämpöinen voi, suola, basilika ja jauhot muruiksi.
- Sekoita taikinaksi nopeasti kylmän veden kanssa.
- Painele taikina voideltuun vuokaan.
- Pistele taikinaan haarukalla hieman reikiä ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Aloita täytteen valmistaminen sekoittamalla kermaviili ja kananmunat keskenään.
- Murustele mukaan feta ja lisää mausteet.
- Kuullota pilkottua sipulia hetki pannulla hunajan kanssa.
- Kaada pehmenneet sipulit täytteen joukkoon ja sekoita.
- Tarkista maku.
- Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Siivuta tomaatit ja kuutioi feta vielä piirakkaa koristamaan.
- Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia - tai niin kauan, kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täyte on hyytynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti