>

Sidor

lauantai 9. elokuuta 2014

Katkarapu-Ricottapasta


Pakasteessa köllötteli joukko katkarapuja, joita himoitsin lautaselleni, ja tällaista siitä syntyi. Ei ehkä mistään kevyimmästä päästä, mutta menee jo melkolailla lohturuuasta. Pastat ovat mahtavia ja niitä voi viritellä vaikka kuinka moneen suuntaan ja useaan suuhun sopivaksi - siksipä ne ovatkin yksiä lempi ruuistani.


Katkarapu-Ricottapasta:

(2-4 syöjää)


- 1 paketti pinaatti-tuorepastaa tai 5-6 kerää kuivapastaa (tagliatelle)
- 200-300g sulatettuja katkarapuja
- ½ pieni sipuli 
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ chili
- 1 rkl sitruunamehua + raastettua kuorta
- 1-2 tl sitruunapippuria
- suolaa maun mukaan
- ½ tl paprikajauhetta
- mustapippuria
- 250g ricotta-juustoa
- 1 dl parmesaania tai pecorinoa
- vajaa ½dl silputtua rucolaa (tai valitsemaasi yrttiä)
- luraus valkoviiniä


- Kiehauta vesi kattilassa ja kypsennä pasta.
- Tee valkosipulista ja sipulista hakkelusta ja silppua chili (siemenillä tai ilman.)
- Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetki ja lisää mukaan chilit.
- Kippaa pannulle ricottajuusto ja sitruunamehu + kuori, sekoittele tasaiseksi.
- Lisää joukkoon valkoviini ja mausteet sekä parmesaaniraaste.
- Nakkaa katkaravut pannuun ja anna niiden lämmetä hetki, varo kuitenkin etteivät pääse kumimaisiksi.
- Silppua rucola ja lisää pannuun.
- Lisää myös sekaan valutettu pasta ja pyörittele kastikkeen kanssa sekaisin.
- Voit myös halutessasi annostella pastan ja kastikkeen erikseen lautasille.
- Raasta vielä päälle ekstra-parmesaanit.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mahdottoman hyvältä tämä pasta. Kokeilen jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ihan mahtavaa jos innostuit kokeilemaan tätä! :----) Kyllä ainakin omaan suuhun oli hyvinkin sopivaa - toivottavasti myös siellä tykätään! :---)

      Poista
  2. Ai nam, lähtee tekoon. <3 Iloista tiistaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Tiia, toivottavasti tykkäät! :) Minäpä toivotan sulle jo mukavaa keskiviikkoa! :D

      Poista