>

Sidor

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Tomaatti-Mozzarellaleipäset


Nyt loikattiinkin kreikkalaisista tunnelmista italialaisiin makuihin! Yrttejä, mozzarellaa, tomaattia ja pehmyt pohja - aikas maistuvaa, etten sanoisi. Jos vielä säät suosivat, nämä ovat esimerkiksi mukavaa piknik-ruokaa pienen viinitilkan kera.


Tomaatti-mozzarellaleipäset:


(8 keskikokoista tai 12 pientä)

Taikina:


- 2½ dl kylmää vettä

- noin 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 6½-7 dl (durum)jauhoja

Täytteet:


- kirsikkatomaatteja

- 1-2 palloa mozzarellaa
- tuoretta tai kuivattua basilikaa ja oreganoa
- tilkka öljyä
- suolaa
- pippuria
(- valkosipulia)


- Kaada yleiskoneen kulhoon kylmä vesi, hiiva ja sokeri.
- Sekoita.
- Lisää joukkoon öljy ja suola.
- Kippaa nyt sekaan koneen käydessä 4 dl jauhoja, niin että muodostuu löysä taikina.
- Anna koneen käydä viitisen minuuttia.
- Sammuta kone ja anna taikinan levätä 25 minuuttia kulhossa.
- Lisää loput jauhot ja vaivaa koneella noin 10 minuuttia.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan.
- Laita uunipelti (ilman leivinpaperia) lämpenemään 250-asteiseen uuniin ja muotoile silläaikaa leivinpaperille taikinasta leipäsiä.
- Silppua tuoreet yrtit pieneen astiaan mausteiden ja öljylirauksen kanssa.
- Sivele leipäset yrttiöljyllä.
- Pilko mozzarella siivuiksi ja kuivaa niitä hieman talouspaperilla.
- Asettele nyt mozzarella- ja tomaattisiivut leipäsien päälle ja nosta leivinpaperi kuuman uunipellin päälle.
- Paista leipäsiä 250-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia, tai kunnes leipäset ovat saaneet kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti