>

Sidor

tiistai 11. helmikuuta 2014

Mansikka-Macarons


Aaaapuuuva! Teitä blogin kävijöitä on ollut jo aivan hurjasti, kymppitonni meni rikki jo..öö...viikko sitten. Kiitoksia suuresti! :----)
Osittain siitä syystä ajattelin kokeilla minulle jotain hyvinkin epätyypillisen "hienostunutta" ja ehkä hieman pelottavaakin leivonnaista...tai miksi näitä nyt pitäisikään kutsua.
MACARONSEJA TÖTTÖT TÖÖÖ *olevinaan sellainen kohtalokas fanfaari*
Noita leivosmaailman p*skiaisia, jotka voivat ottaa nokkiinsa melkein kaikesta muusta paitsi uuniluukun avaamisesta, niiden lämmitellessä uunin sisuksissa.
Lähdin tekemään näitä melkoisen kuumotuksen vallassa: Onnistuukohan nämä nyt ollenkaan. Yhyy..
Mutta katsokaas, ei ne olekaan mitenkään kauhean rumia näin ensikokeiluksi! :--)
Uskaltautukaa ihmeessä kokeilemaan kaikki mantelileivostenhimoiset ystäväiseni.
Ohjetta kävin kurkkimassa paha kakku-blogista, sillä en pahemmin uskaltanut lähteä itse soveltamaan näiden kanssa...ainakaan vielä :---D


Mansikkamacaronit:

(noin. 30 kappaletta)

- kolmen kananmunan valkuaiset
- 45g kidesokeria
- 110g mantelijauhoa
- 200g mansikkatomusokeria
- elintarvikeväriä jauheena tai nestemäisenä
(- 1 rkl mansikkajauhetta )  



- Erottele valkuaiset ja jätä ne astiaan huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi, tai jos haluat oikoa, voit käyttää valkuaisia mikrossa puolella teholla noin 10 sekuntia.
- Vatkaa valkuaisia ensin niin, että ne muistuttavat saippuavaahtoa.
- Lisää nyt kidesokeri kokoajan vatkaten.
- Vatkaa niin kauan, kunnes seos muistuttaa muotovaahtoa.
- Sekoita keskenään mantelijauho ja tomusokeri ja lisää valkuaisvaahdon sekaan.
- Kääntele muutaman kerran nuolialla ronskisti sekaisin.
- Lisää elintarvikeväri ja sekoita.
- Sekoita kunnes vaahto hieman notkistuu ja kaavi se sitten pursotinpussiin.
- Piirrä leivinpaperiin rinkuloita esimerkiksi shottilasia apuna käyttäen, näin tiedät suurinpiirtein minkäkokoisia kuoria pursotat. Jätä kuitenkin reilusti leviämisvaraa!
- Muista kuitenkin kääntää leivinpaperi toisinpäin, ettei kynän jälki tartu macaronseihin.
- Pursota nökäreitä leivinpaperin päälle.
- Nyt voitkin sitten nostaa pellin hieman ilmaan ja tipauttaa sen pöydälle muutaman kerran, kuitenkin niin ettei macaroninraakileet leviä. Tämän pitäisi auttaa ilmakuplien poistossa, sekä siinä, että macaronit leviäisivät kauniisti.
- Jätä kuoret tunniksi kovettumaan.
- Paista kuoria 150-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia uunista riippuen.
(Meidän uunilla noin 17 minuuttia.)
- Irrottele kuoret varovasti leivinpaperilta ja asettele ritilälle tai lautaselle jäähtymään.
- Nyt voitkin valmistaa haluamasi täytteen.
- Itse tein ihan vaan simppelin suklaatäytteen, mutta ensi kerralla keksin kyllä jotakin parempaa ja muutenkin hioa taitojani näiden pirulaisten kanssa. :---D



Tässäpä vielä loppuun yksi kuva kuvaussessiosta, johonka ystäväiseni Elina minut mallikseen nappasi keittiötarvikkeineni. :---D Lellun blogia voit käydä kurkkimassa täältä.


(c) Elina Korpi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti