>

Sidor

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Hampurilaissämpylät 2.0


Olen jo aikaisemminkin postannut hampparisämpylöiden ohjeen, mutta tällä kertaa koitin tehdä sämpylöistä vielä kuohkeampia, ja kuinka ollakaan, siinä onnistuinkin. Tässäpä siis paranneltua versiota! :---)



Hampurilaissämpylät:

(noin 8 normaalikokoista tai 4-5 isoa sämpylää)


- 3dl lämmintä vettä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl mustapippuria
- n. 7 dl jauhoja
(voit korvata osan vehnäjauhoista halutessasi esimeriksi ruisjauhoilla)
- 1,2 rkl öljyä


- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen veteen vaivaten.
- Lurauta sekaan öljy ja loput jauhot.
- Vaivaa taikina hyvin.
- Löysemmästä taikinasta saa toki kuohkeammat sämpylät, mutta älä jätä taikinaa liian löysäksi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Leivo kohonnut taikina jauhotetulla alustalla tangoksi, joka on helppo leikata osiin.
- Pyörittele osista sämpylöistä pellille.
- Kohota sämpylät liinan alla kaksinkertaisiksi.
- Sipaise sämpylöiden päälle hieman vettä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. 
(Isompia hieman pidempään.)
- Pihvit, juustot, salaatit sun muut väliin ja parempiin suihin! :---)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti