>

Sidor

maanantai 9. lokakuuta 2017

Tuulihatturulla x 2 (Gluteeniton)








Tuulihatturullista on tullut kyllä ehdottomasti yksiä lempparitarjottaviani juhlissa.
Tarjosin näitä sekä mummoni hautajaisissa, sekä ukkoni syntymäpäivillä - kumpaisessakin tilaisuudessa rullat tekivät loistavasti kauppansa, eikä lautaselle jäänyt yksinäisiä palasia.

Kasvistäytteinen rulla maistui mainiosti myös "lihansyöjille" ja oli kuulemma todella maukas.
Testatkaa ja päättäkää itse, kummasta tykkäätte enemmän.
Jos et tarvitse gluteenitonta versiota, käytä saman verran vehnäjauhoja.



Tuulihatturulla Kasvistäytteellä:



Taikina:


- 125g voita
- 2,5 dl gluteenittomia jauhoja
- 5 dl vettä
- ½ tl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa



Täyte:


- ½ kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
- 1-2 porkkanaa raasteena
(-  1 sipuli + 1 valkosipulin kynsi)
- 1 dl kuohukermaa
- 200g tuorejuustoa (esim chili tai aurinkokuivattu tomaatti)
- suolaa & pippuria maun mukaan
- 1 tl hunajaa
- 2 tl haluamaasi kuivattua yrttiä ( minulla tässä basilika+oregano)


- Sulata rasva kattilssa. 
- Lisää jauhot samalla sekoittaen. 
- Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. 
- Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon leivinjauhe. 
- Anna jäähtyä. 
- Lisää kananmunat yksitellen taikinan sekaan.
- Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. 
- Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. 
- Kumoa tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.
- Pilko kesäkurpitsa, paprika, sipulit sekä aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Laita pannulle tilkka öljyä ja paista kasviksia hetki.
- Lisää porkkanaraaste.
- Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja hunajalla.
- Siirrä kasvikset syrjään jäähtymään.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahdon sekaan.
- Lisää joukkoon jäähtyneet kasvikset.
- Levitä täyte tuulihattulevyn päälle.
- Rullaa kääretortun tavoin tiukaksi rullaksi.
- Siirrä rulla kylmään tekeytymään.




Tuulihatturulla Kinkkutäytteellä:


Taikina:

- 125g voita
- 2,5 dl gluteenittomia jauhoja
- 5 dl vettä
- ½ tl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa


Täyte:

- n. 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- ½ paprika
- 400g kinkkusuikaleita tai kuutioita
- 1 dl kuohukermaa
- 200g tuorejuustoa (esim pippuri)
- ½ tl currya
- ½ tl paprikajauhetta
- suolaa maun mukaan


- Sulata rasva kattilssa. 
- Lisää jauhot samalla sekoittaen. 
- Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. 
- Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon leivinjauhe. 
- Anna jäähtyä. 
- Lisää kananmunat yksitellen taikinan sekaan.
- Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. 
- Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. 
- Kumoa tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.
- Hienonna ruohosipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto ja lisää kermavaahdon joukkoon.
- Sekoita massaan kinkkusuikaleet, ruohosipuli, paprikakuutiot sekä mausteet.
- Levitä täyte tuulihattulevyn päälle.
- Rullaa kääretortun tavoin tiukaksi rullaksi.
- Siirrä rulla kylmään tekeytymään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti