>

Sidor

torstai 1. heinäkuuta 2021

Nutellakakku (Gluteeniton)

 




Pitkästä aikaa sain tännekin päivitettyä uuden reseptin - jes!
Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua edellisen postauksen jälkeen: Teen työkseni osittain reseptisuunnittelua, markkinointia, valokuvausta sekä leivon. Osittain siksi leipominen kotosalla on jäänyt hieman vähemmälle.
En myöskään ole enää osa Indiedaysia, vaan ihan vain itsenäinen vaikuttaja.
Mutta se niistä kuulumisista!

Meillä kävi eilen mieluisia vieraita Rovaniemeltä saakka, joten täytyihän tapahtumaa juhlistaa varsin kakun voimin.
Tämä kakku syntyy näppärästi ja huolettomasti ilman hikikarpaloita vain muutamasta raaka-aineesta.
Täyteläisen kakun tömäkkyyttä raikastaa kivasti kasa marjoja.

Tästä oiva tarjottava vaikkapa mökkivieraille!



Nutellakakku (Gluteeniton):


(15-20cm irtopohjavuokaan)


Pohja
- 70-80g Gluteenittomia vanilja-täytekeksejä tai digestivejä
- 1 rkl Nutellaa
(- ripaus suolaa)
- 25g sulaa voita tai margariinia


Täyte
- 2,5 dl Nutellaa
- 400g maustamatonta tuorejuustoa
(- ripaus kardemummaa)

Päälle
- kasa erilaisia marjoja
- marenkeja tai kermapursotuksia


- Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi.
- Vuoraa 15-20cm irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.
- Voitele vuuan reunat kevyesti.
- Murskaa keksit melko hienoksi.
- Sekoita keksimurun joukkoon Nutella sekä voi/margariini + halutessasi ripaus suolaa.
- Painele muruseos vuan pohjalle ja hieman reunoille.
- Sekoita tuorejuusto, Nutella ja kardemumma kulhossa keskenään.
- Lusikoi täyte keksipohjan päälle ja tasoita.
- Paista kakkua 150-asteessa noin 30 minuuttia.
- Sammuta uunista lämpö ja anna kakun kypsyä vielä jälkilämmöllä 20 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä.
- Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin jämäköitymään yön yli.
- Koristele kakku reilusti marjoilla sekä marengeilla tai kermapursotuksilla.